Hopp til hovedinnhold
Avatar 2 The Way of Water far overveldende gode tilbakemeldinger
Hva synes folk om Avatar 2: The Way of Water? (20th Century/Disney)

Her er de første reaksjonene på Avatar 2: The Way of Water

De første tilbakemeldingene på Avatar 2 er her, og folk er mildt sagt imponert.

OPPDATERT 9. januar: Avatar 2 holder seg på kinotoppen for fjerde uke på rad, og er allerede den syvende mest innbringende filmen noensinne med 1,7 milliarder dollar. Suksessen til James Camerons oppfølger er svært gode nyheter for franchisens fremtid. Regissøren sier nylig at han ikke kan vri seg unna å lage både Avatar 4 og 5.

– Det ser ut som det momentet filmen har nå gjør at vi lett kommer til å gå i fortjeneste i løpet av de neste dagene, så det ser ikke ut som jeg kan vri meg ut av dette og må lage de neste to oppfølgerne. Jeg vet hva jeg kommer til å gjøre de neste seks eller syv årene, sier James i en episode av Who’s Talking to Chris Wallace?

Avatar 3 har allerede blitt bekreftet, og mye av filmen er allerede spilt inn. James har tidligere sagt at han ville unngå Stranger Things-effekten, hvor barna plutselig ser mye mer voksne ut enn det de skal være. Man skulle jo tro at dette lett kunne fikses med de imponerende effektene som Avatar-filmene tar i bruk, men nu vel. Det gledes!

Les den opprinnelige saken nedenfor.

Etter flere år med utsettelser, er James Cameron endelig klar med Avatar 2, oppfølgeren til filmsuksessen fra 2009 som ble en av de mest sette filmene i historien.

Nylig hadde den etterlengtede oppfølgeren verdenspremiere i London, og skal vi tro tilbakemeldingene høres det ut som om Avatar 2: The Way of Water var verdt den dekade-lange ventetiden.

Tilbakemeldingene på Avatar 2 er så langt overveldende positive.

(20th Century/Disney)

Se også: Avatar 2-stjerneskudd slår rekorder med ny, blodig serie

Av de heldige som allerede har fått lov til å ta en titt på filmen, er det svært mye skryt å finne. De aller fleste påpeker hvor fantastisk fantasien til James er og kvaliteten på de visuelle spesialeffektene.

«Jeg hadde troen på at James Cameron ville heve nivå med effektene, men disse visuelle effektene er ikke til å tro. Det er det ene vakre bilde etter det andre», skriver Perri Nemiroff fra Collider.

På spørsmål om hva som var det mest imponerende visuelt sett, svarer Mike Ryan fra Variety enkelt og greit hele filmen.

«Aldri vedd mot James Cameron. Prøver å spare meg for overdrivelser, men jeg har aldri sett noe som dette fra et teknisk og visuelt standpunkt. Det er overveldende. Kanskje for overveldende. Noen ganger gikk jeg glipp av ting fra historien fordi jeg stirret på en Pandora-fisk», twitret han etter å ha sett filmen.

Josh Horowitz fra film-podcasten Happy Sad Confused sier at regissøren nok en gang minner andre filmskapere om hvordan det skal gjøres.

«James Cameron viser nok en gang andre filmskapere om hvordan det skal gjøres. Jeg har sagt det hundre ganger. Aldri tvil på ham. Avatar: The Way of Water er hvordan du gjør episk blockbuster-ing. Emosjonell, visuell og så stor som filmer får blitt», skriver Josh.

Nikki Novak skriver at Avatar 2 også er en stor Titanic-hyllest.

James Camerons nest mest innbringende film.

«Hvis du tror du har sett Avatar, tenk om igjen. Eneste gjentakelsen fra OG-en er den «Jeg har aldri opplevd liknende»-følelsen. Bedre en den første? Lett. 3D-vannverdenen og skapningene er så surrealistiske at det rett og slett er rørende. Det er en stor Titanic-hyllest,» tvitrer anmelderen Nikki fra Rotten Tomatoes og Access Hollywood.

Se også: Norske Troll slår internasjonal Netflix-rekord 🇳🇴

Kara Warner fra People skriver at filmen klarte å leve opp til hennes egne forventninger, til tross for lang spilletid.

«Som en Avatar-stan hadde jeg høye forventninger til Avatar: The Way of Water og for meg levde den opp til disse. Så klart er den litt lang, men den er verdt det på grunn av det visuelle og fantastiske nye karakterer», skriver Kara.

Avatar: The Way of Water har en spilletid på tre timer og ti minutter.

Regissøren har allerede før premieren sagt at han ikke vil høre noen klage over tiden.

Avatar The Way of Water Kate Winslet James Cameron Zoe Seldana
Kate Winslet, Sigourney Weaver, James Cameron, Zoe Seldana og Sam Worthington på verdenspremieren til Avatar: The Way of Water i London (Dave J Hogan/Getty Images)

«Jeg vil ikke høre noen klage over lengden når de kan sitte å binge TV-serier i åtte timer. Jeg kan nesten skrive den delen av anmeldelsene selv: «Den pinefulle lange filmen på tre timer…» Det er sånn, spar meg for faen. Jeg har sett mine barn sitte å se på fem episoder på en time hver rett etter hverandre,» sier han til Empire Magazine.

Han har et poeng?

Blant de fire mest innbringende filmene gjennom historien, varer nesten alle nærmere tre timer. Da Avatar først kom på storskjermen i 2009 ble den en av de mest sette i historien. Det er fortsatt den mest innbringende filmen på kino (2,8 milliarder dollar) den dag i dag.

Se også: Ezra Miller fra The Flash er ikke kansellert likevel?

Avatar The Way of Water avatar 2 norge
(20th Century Studios/Disney)

James Cameron fortalte nylig at Avatar 2 må kunne gjøre det nærmest like bra for at filmen skal få fortjeneste.

Ifølge regissøren må den kunne tjene inn omtrent 2,05 milliarder dollar for å i det hele tatt nå et dekningspunkt, altså der kostnaden og omsetningen er like.

Gode anmeldelser trenger nødvendigvis ikke å bety et høyt antall solgte kinobilletter, men vi antar at James ikke er misfornøyd med tilbakemeldingene så langt.

Se den siste traileren til Avatar: The Way of Water nedenfor.

Avatar: The Way of Water har premiere i Norge 18. desember.

Se også: Dårlige nyheter for The Rock og DC

Les mer