Hopp til hovedinnhold
Den beste gaven du kan gi til deg selv er å ta en titt på Pose (FX/HBO Nordic)

Pose: Gode nyheter for HBO/Netflix’ vakreste serie

Livet kan deles inn i to faser.

Før og etter Pose.

Ryan Murphy sin FX-serie er nemlig så god og viktig at den etterlater et varig inntrykk på deg som menneske.

Forrige uke startet sesong 2 hos HBO Nordic, og siden sist har Netflix Nordic sikret seg Pose sesong 1.

Serieskaper Ryan Murphy har tidligere stått bak seerfavorittene Nip/Tuck, Glee, American Horror Story og American Crime Story, men Pose er utvilsomt hans vakreste verk.

Første sesong starter med et portrett av ballroom-miljøet i New York på slutten av 80-tallet.

I verdenen utenfor havner LHBT-personer med afrikansk-amerikansk og latin-amerikansk bakgrunn nederst på rangstigen, men i sin egen subkultur er de alle glamorøse superstjerner.

Mange i miljøet kastes ut hjemmefra, så familie er noe man lager selv.

Inndelt i «hus» konkurrerer de i kategorier som «face», «body», «best dressed» og «royalty», og kveldene er alltid en inspirerende fryd for øyet. Men Pose handler om så mye mer enn det.

Sentralt i serien er store temaer som kjærlighet, vennskap, tilhørighet og utenforskap.

Våre skeive helter er utstøtt fra omverdenen, men må likevel leve midt i den. Dessverre betyr det hjerteskjærende familierelasjoner, parforhold, vold og fremmedgjøring av verste sort.

Det hjelper heller ikke at HIV/AIDS-epidemien oppstår på 1980-tallet, og tar livet av hundretusener i LHBT-miljøet.

I hovedrollene finner vi rekordmange transpersoner, deriblant stjerneskuddene MJ Rodriguez (Blanca) og Indya Moore (Angel), som begge har fått forandret livene sine etter serien. 

Indya Moore kan/bør bli superstjerne (FX)

Billy Porter er for mange mest kjent for sine antrekk på rød løper, men er minst like fabelaktig i Pose, hvor han spiller den kompromissløse ballroom-sjefen Pray Tell.

I første sesong møter vi også Ryan Murphy-favorittene Evan Peters (American Horror Story) og Kate Mara (House of Cards), et alminnelig, hvitt hetero-par som sliter med sitt havarerende ekteskap.

Evan Peters karakter Stan innleder et hemmelig forhold med Angel, og det tar ikke lang tid før problemer oppstår.

På jobben (i Trump Tower!) sliter han også med sin karismatiske – og klin gale – sjef Matt, spilt av selveste James Van Der Beek fra Dawson’s Creek.

Se trailer for sesong 1 av Pose

Sesong 2 starter i 1990.

Madonna har akkurat sluppet «Vogue», en låt om dansen og kunstformen ballroom-gjengen i New York har drevet med i en årrekke.

Evangelista-mor/leder Blanca håper at et mainstream-push kan gjøre dem til stjerner også utenfor eget miljø, men Pray Tell (Billy Porter) er pessimistisk.

Samtidig dør fortsatt altfor mange rundt dem, og Pray Tell blir nærmest lurt til å ta opp kampen for at samfunnet skal ta HIV-krisen på alvor.

Etter et vanskelig brudd er nydelige Angel tilbake på havna, men blir raskt stanset av Blanca, som mener at hun bør satse på en modellkarriere fremfor prostitusjon. Kanskje ikke en dum idé, men også den yrkesveien skal vise seg å ha sine mørke sider.

Se traileren til sesong 2 av Pose her: 

De første to episodene av sesong 2 er allerede ute hos HBO Nordic. Nye episoder kommer hver onsdag.

Første sesong av Pose har en Rotten Tomatoes-score på 96 % basert på 76 anmeldelser. Det vil si at nesten samtlige kritikere hyller serien.

Og så til de beste nyhetene:

FX har allerede gitt grønt lys til en tredje sesong av Pose!

Både sesong 1 og 2 startet om sommeren, så hvis vi er heldig får vi en ny sesong allerede juni neste år.

Se også: The Hunger Games er ikke over!

Nyeste saker fra 730.no

Les mer