Hopp til hovedinnhold
The Sandman sesong 2 Netflix
The Sandman endelig som TV-serie (Netflix)

8 serier du må se etter The Sandman 🔮

Om du som noen millioner andre har binget The Sandman på Netflix de siste ukene, kommer du nok til å like denne listen!


OPPDATERT 2. november: Ryktene om kansellering er ikke sanne. Nå bekrefter Netflix at The Sandman sesong 2 får grønt lys via snutten nedenfor.

TV-serien til Neil Gaiman, basert på hans DC Comics-tegneserie The Sandman, ble rapportert kansellert via en viral tweet med fake news. Bekreftelsen fra Netflix kom etter at DC Comics onsdag kveld postet en tweet med nyheten for tidlig, som de slettet. Noe som skapte mer forvirring. God kok på Twitter. Men The Sandman sesong 2 er altså på vei. Les den opprinnelige saken nedenfor.


Endelig har vi fått en adapsjon av en av de beste tegneseriene noensinne; The Sandman av legende-forfatter Neil Gaiman.

Det har virkelig tatt dekader med prøving og feiling for å få denne tunge mytologiske fantasyserien på skjermen. Faktisk siden 90-tallet. Og på ett tidspunkt skulle Joseph Gordon-Levitt (500 Days of Summer) spille hovedrollen i et Sandman-prosjekt, men det ble kastet i søpla etter kreative forskjeller med New Line Cinema.

Så nå har Netflix prøvd igjen å adaptere tegneserien, med Neil som en av serieskaperne (smart!). Og det det ble en suksess, med førsteplass både globalt og i Norge siden premieren.

I kjent Netflix-stil ble hele første sesong utgitt på samme dag (5. august). Da er det jo lett å starte med én episode, og plutselig innse etter noen timer at du har sett hele sesongen på samme kveld. (Det har skjedd med oss alt for mange ganger).

Og om du er den personen som satt igjen og tenkte: «Jeg trenger mer», så er du på riktig sted. Vi har nemlig skrapt sammen en liste med serier som kanskje kan gi deg de samme vibbene.

The Sandman-univserset i seg selv er veldig unikt og komplekst, så det blir vanskelig å finne samme handling. Men det er fortsatt flere serier med mørk fantasy og litt elementer av horror som er verdt å sjekke ut. Også kan man jo alltids sjekke ut kildematerialet – The Sandman Vol. 1.

Her er åtte serier du må se etter The Sandman!

Bonusepisode

The Sandman bonusepisode
Netflix overrasker med en bonusepisode av The Sandman (Netflix)

The Sandman er ikke over helt ennå! Fredag 19. august ble det nemlig utgitt en overraskende ekstra episode i sesong en, kalt A Dream of a Thousand Cats / Calliope.

Episoden er delt opp i to korte historier direkte fra tegneserien. Den første er en animasjon dubbet av Neil Gaiman, Sandra Oh, Rosie Day, David Gyasi, David Tennant, Michael Sheen og James McAvoy.

Den andre delen er live-action med Melissanthi Mahut, Arthur Darvill, Nina Wadia og Derek Jacobi. Tom Sturridge som spiller Morpheus er med i begge historiene.

Nyt! Okei, la oss snakke om andre serier nå.

Good Omens (2019-2022)

Good Omens The Sandman
Michael Sheen og David Tennant i Good Omens (Amazon Studios/BBC)

Selvfølgelig starter vi med en tittel fra skaperen av The Sandman. Neil har skrevet MYE, og det er ofte historier med komplekse karakterer og inspirert av mytologier. En av disse titlene er Good Omens, basert på boken hans med Terry Pratchett.

I dette tilfellet var Neil også serieskaper (viser seg å være en god avgjørelse for studioene). Good Omens handler om en engel og demon, som i et uvanlig partnerskap, skal forhindre Armageddon aka apokalypse aka verdens ende.

Serien er ikke like mørk som The Sandman, men er en morsom og absurd fantasy-drama som er verdt å få med seg. Hovedrollene er spilt av Michael Sheen og David Tennant.

Serien er til og med en av grunnene til at The Sandman ble adaptert!

Strøm Good Omens på Prime Video.

Lucifer (2016-2021)

Lucifer The Sandman
Lucifer er originalt en spin-off av The Sandman-tegneseriene (Netflix)

TV-serien om den falne engelen er faktisk basert på en spin-off-tegneserie av The Sandman (introdusert i utgave #4). Så naturligvis må vi inkludere Lucifer i denne listen, selv om serien kanskje ikke er like bra.

Denne adapsjonen er mer avslappende sammenlignet med The Sandman. Her møter DC Comics-versjonen av djevelen, Lucifer (Tom Ellis), som forlater helvete for å leve livet i Los Angeles. Serien ble egentlig kansellert etter tre sesonger av Fox, men ble kjøpt opp av Netflix, som avsluttet serien med sesong seks i fjor.

Du har kanskje lagt merke til at Lucifer Morningstar blir spilt av en annen person i The Sandman – nemlig Game of Thrones-stjernen Gwendoline Christie. Det er en annen versjon av samme karakter. Neil forklarer hvorfor via Twitter.

Strøm Lucifer på Netflix.

American Gods (2017-2021)

American Gods Neil Gaiman The Sandman
American Gods er en av de beste historiene til Neil Gaiman (Starz)

Vi fortsetter med enda en tittel av Neil. Som du sikkert har lagt merke til, er forfatteren glad i å skrive gjenfortellinger og egne versjoner av guder, vesener mytologier. American Gods er et godt eksempel.

I denne mørke fantasyserien, basert på boken med samme navn, følger vi Shadow Moon (Ricky Whittle) og Mr. Wednesday (Ian McShane) som sammen med de gamle gudene går i krig mot de nye gudene.

Strøm American Gods på Prime Video.

The Witcher (2019-)

Henry Cavill i The Witcher (Netflix)

Over til noe helt annet enn hva forfatteren av The Sandman har vært innblandet i, men kan fortsatt gi deg de samme vibbene. The Witcher er en av Netflix’ storsatsninger, som gir deg nok av fantasy og horror.

The Witcher følger monsterjegeren Geralt of Rivia (Henry Cavill), kronprinsesse Ciri of Cintra (Freya Allan) og Yennefer of Vengerberg (Anya Chalotra) gjennom flere fortellinger om monstere, mennesker og grådighet. Det er en episk fantasy-verden, som er basert på en bokserie av den polske forfatteren Andrzej Sapkowski.

På samme måte som mange av Neils fortellinger, er The Witcher inspirert av folklore og mytologier.

Strøm The Witcher på Netflix.

Legion (2017-2019)

Legion
Aubrey Plaza i Legion (FX)

Om du likte de trippy og bisarre scenene i The Sandman, kommer du til å ha det gøy med denne.

Legion handler om X-Men-karakteren David Heller. Men dette er ikke din typiske superheltserie. David blir diagnostisert med schizofreni, og må gjennom flere psykiatrisk institusjoner. Helt til han møter en person som får han til å oppdage sine spesielle krefter.

Selv om likheten med The Sandman er minimal, bør du sjekke ut denne psykologiske og tankevekkende thrilleren.

Strøm Legion på Disney+.

Supernatural (2005-2020)

Supernatural The Sandman
Jared Padalecki og Jensen Ackles i Supernatural (CW)

Mens du venter på en potensiell sesong to av The Sandman, rekker du kanskje å binge ferdig denne mørke fantasyserien. Og da er det snakk om 15 (!) sesonger med ca. 20 episoder per sesong. Wow.

Supernatural kan ligne litt på The Sandman i det at den har en egen spinn på kristen mytologi. Sam (Jared Padalecki) og Dean (Jensen Ackles) reiser rundt USA for å jakte på monstere og paranormale enheter. Serien har til og med sekvenser med horror og bisarre reiser som kan minne litt om Netflix-serien.

Strøm Supernatural på HBO Max eller Prime Video.

Watchmen (Miniserie 2019)

Watchmen
Regina King i Watchmen (Warner Bros./DC)

Det er kanskje ikke så mange likheter mellom denne serien og The Sandman, men begge er basert på populære tegneserier. Miniserien Watchmen henter inspirasjon fra tegneserien til Alan Moore og Dave Gibbons, som blir sett på som en av de viktigste grafiske romanene noensinne.

Watchmen tar sted flere år etter de katastrofale hendelsene i originalen, hvor mennesker stiller spørsmål til superhelt-konseptet. Sjekk ut Watchmen (2009) eller tegneserien for hele historien. Miniserien fokuserer på en korrupt verden og tar opp temaer rundt rasisme og vold.

Strøm både Watchmen (2019) og Watchmen (2009) på HBO Max.

Se også: 3 serietips fra hver streamer

Les mer