Hopp til hovedinnhold
Arif in Waanderland (Gitta Paulsbo, Nora Creatives)

Topp 9 norske sanger som kom i dag

TGIF!

I gamle dager var det tirsdager som var Norges store musikkdag. Avisene pleide å ha flere sider med anmeldelser og intervjuer. Hva skjedde?

Nok historie, la oss gyve løs på det norske utvalget til 730.no denne høstlige fredagen.

Arif «1000 netter»

Boooom! Snakk om solid timing. Mens perlen «Hvem er hun» er den nest mest streamede norske sangen i Norge, slipper han albumet Arif i Waanderland. Ved første lytt lyder settet suverent, med mye følelser og mye personlig på hjertet. Samt selvsikker, musikalsk frihet. Bro, han åpner platen med Sølvguttene… Dessuten: Omslaget er storslagent. Singelen «1000 netter» er kreditert produsentene Mogilla, Synthomania og MssingNo.

 

Highasakite «Can I Be Forgiven»

Okay, Ingrid! Her er du ekstra rå. Nedstrippet, men med et semistekete plot-twist i musikalsk regi av Trond Bersu og Kristoffer Bonaksen.

 

Emma Steinbakken «Never Forgiving»

Tenk å være tenåring og lage så vakker musikk. Jessheim-jenta får god hjelp fra Ole Torjus Hofvind på dette heftige breakup-anthemet.

 

Steffen Kvidahl & Breveglieri «Bli»

Kjærlighetssyk R&B rett ut av Loddefjord via Full Effekt/NMG/G-Huset, produsert av Bjørn Mareno Aronsen.

 

dePresno «Too Fucked Up To Love You»

Mer Bergen. Bjarte er helt ute + ute med albumet Monochrome. Kun noen måneder etter det forrige albumet Technicolor. Produktiv type! Denne vakre, fucked up klagesangen er laget med Magnus Skylstad.

 

Lil Halima x Canto «Block Down»

Apropos norske artister som gir ut mye musikk. Hei, Lillian Halima! Tidligere i år kom Troms-talentet med EP-en For the Dark Days, og i dag slapp hun settet Brown Girl Diary. Igjen teamer 20-åringen opp med den svenske produsenten Canto – og resultatet er tungt og tøft.

 

Finding Neo «walk / run»

Kjæresteparet Andrea Ådland og Mathias Keilegavlen har studioet sitt i en campingvogn – hvor Mathias bor. NM i ekte. Duoens sjanger beskriver Vibbefanger som en blanding av indiepop, jazz og soul.

 

ISÀK «Make Room»

Samisk musikk er sovet på. Heldigvis har vi denne supertrioen som stadig disker opp med godbiter. Som vanlig via produsent Daniel Eriksen (Alan Walker, The Wombats).

 

Carl Louis «Something Better»

Etter at Carl Louis skilte lag med Martin Danielle – og lot ham beholde navnet CLMD – har Carl i ro og mak + jevnt og trutt laget elektronisk pop til venstre for hva duoen pleide å gjøre. Nå er albumet her, passende nok døpt Silent Soldier.

 

Gatas Parlament «Rulle med oss»

I dag rapper 85 % av alle norske rappere på norsk. På 90-tallet gikk det nesten bare i engelsk, men vinden vendte da Petter satte Skandinavia på hodet på morsmålet. I forkant var Gatas med å bane vei. De startet opp med Don Martin i 1993, og mot en god del odds holder den politiske gruppen fortsatt på. Respekt. Apropos veteraner: Jester på beaten.

Ny norsk film:

730.no anmelder Disco med Josefine Frida Pettersen

Les mer