Hopp til hovedinnhold
Anna of the North føler at hun debuterer (300 Entertainment/+1 Records/Play It Again Sam)

Topp 12 norske sanger som kom i dag

God helg! 🇳🇴

En haug av norske artister slipper musikk hver fredag.

I denne spalten velger vi ut noen av dagens norske utgivelser – innen flere sjangere.

Anna of the North «Lonely Life»

Drømmejenta Anna Lotterud føler at hennes nye, andre album er hennes debut. Denne gangen har Gjøvik-jenta nemlig kontroll på alle beslutninger gjennom hele prosessen. Boss bish!

 

Kapteinen med Unge Ferrari «FIRETJUETIMER»

Godsnuten fra Stavanger, som egentlig heter Kjell Øverland, skriver og produserer selv. Her teamer han opp med sin Nora-kollega Stig, fra en mixtape om kjærlighet <333

 

Bendik «Våken»

Den norske høsten er så blytung at det ikke hjelper med lystige låter. Da er det bedre å klamre seg til superkvinnen Silje Halstensen og vite at det går bra.

 

Rat City feat. Kieza «Naked (With My Headphones On)»

Drammen-trioen kunne LETT gitt denne til et par godt kjente, internasjonale popstjerner. Men de beholdt den selv. Med rågod hjelp fra norsk-kanadiske Kiesa Rae Ellestad.

 

EMIR med Lars Vaular «Forsvinner»

Mjuk duett, samtidig som Lars går hardt i malingen. Lucas Nord på beaten. Albumet til EMIR skal være rett rundt hjørnet.

 

Truls «Amazing»

Det er fire år siden forrige singel, «Canyon», men nå er altså ringreven Truls Heggero heldigvis tilbake med sine lyse toner. Her i musikalsk regi ved Mats Lie Skåre alias Slipmats og Tord Øverland Knudsen.

 

Klaus Perry «Salt karamell»

Bergen-rapperen legger sangkølla på bordet med en søtsalt godbit, i samarbeid med RykkinnFella.

 

Victoria Nadine «Fixated»

Sertifisert stjerneskudd! Som 16-åring tok Victoria Karlskås Andersen en solid fjerdeplass i Idol 2016. I etterkant har hun sakte, men veldig sikkert bygget opp en karriere. Victoria got game! Når hørte du en norsk popstjerne synge om Grand Theft Auto sist? Produsert av Skinny Days og CLMD.

 

Sløtface «S.U.C.C.E.S.S.»

Det er ikke nok gitarer på de norske hitlistene, men Sløtsa fortsetter å gi gass, kommersiell suksess eller ei. Denne låten er garantert ekstra lit live.

 

Adelén «Somewhere We Can Talk»

Ingen Hot Girl-høst fra Horten, her er et breakup-anthem med ønske om forsoning. Eller i det minste en prat om hva som egentlig skjedde.

 

Larsiveli med Unge Beirut & Doni Mula «De og de»

Harde saker med en dråpe club fra Hortens vaginaprins – med to venner. Produsert av 2ndHaf.

 

Torine «Dancing In My Sleep»

Du trenger ikke være superoppdatert på populærmusikk for å ha hørt Torine Michelle Bjåland. 19-åringen fra Arendal er brennaktuell med «Play», en av Norges mest spilte sanger akkurat nå, produsert av Alan Walker, K-391, Tungevaag og DJ Mangoo. Nå danser hun på egenhånd i søvne, med musikk fra Mugisho og JIM.

 

Lido «How To Do Nothing»

2019 har vært rolig for Peder Losnegård, og når han slipper sin første låt er det rolig. Den Los Angeles-baserte Tysvær-gutten (som her synger at han vurderer å flytte til Chicago), forteller at dette delikate slippet er starten på en ny musikkbølge.

Se også:

Sveriges hip-hop-prins Einár (17) vurderer norsk rap 🙂

Mer Victoria Nadine her!

 

Les mer