Hopp til hovedinnhold
(

GOD LUL! Denne julefilmen er fortsatt pensum

(WARNER)

Happy holidays = Chevy Chases Hjelp, det er juleferie!
 
Og folkene vi får se i klassikeren er fortsatt (litt) relevante.Hovedrollen Clark Griswold spilles av den sære eks-humorkongen sjøl, som fikk en slags comebackstatus via serien Community. I etterkant har han slitt med alkoholproblemer, og var på rehab i 2016. 
 
Eks-kona til Al Pacino, Beverly D’Angelo, som spiller fru Griowald, hadde rollen som Ari Golds businesspartner Barbara i Entourage. Det er rockestjerna Juliette Lewis du ser som verdens sureste fjortisdatter, mens Golden Globe-nominerte Johnny Galecki fra The Big Bang Theory er den irriterende lillebroren, Rusty.  


Clarks mor spilles av Diane Ladd, som også gir liv til Laura Derns mamma (og er det på ekte) i HBO-serien Enlightened. Randy Quaid er ikonisk i rollen som fetteren fra helvete, Eddie.

Legg merke til den stilige svarte halsen han har stappet nedi den hvite v-genseren sin i eggnogg-scenen. Quaid selv er også blitt riv ruskende gal. Han mener seg forfulgt i Hollywood, og har flyktet til Canada sammen med kona. (Dette kan du lese mer om hos
Vanity Fair.)


Elaine fra Seinfeld alias Julia Louis-Dreyfus er i dag krakilsk visepresident i HBO-serien Veep, men i Hjelp, det er juleferie! spiller hun den 80-tallsfasjonable nabofruen som er tiltenkt svaret «bend over and I’ll show you!», når mannen hennes spør hvor Clark har tenkt til å plassere sitt gigantiske juletre.


 


Bonus: Chevy med den flinke undertøysspesialisten spilt av delikate Nicolette Scorsese (som Mr. Griswold i et emo-øyeblikk senere i filmen forestiller seg slik):


Bonusbonus: Cheesy
National Lampoon’s Christmas Vacation trailer anno 1989:Ikke julepensum, men TV3 satte jaggu opp denne filmen forrige jul: Hjelp, det er juleferie 2
  

Les mer