Hopp til hovedinnhold
... som David Bowie.

God jul: Will Ferrell tolker klassiker

Hvis Bing Crosbys juleshow hadde vært direktesendt, ville aldri denne duettkonfekten mellom Will Ferrell og John C. Reilly fra Funny or Die sett dagens lys:

Funny or Die er som mange vet et nettsted med lots of LOL-stoff fra noen av verdens ledende moroklumper. Denne para-pa-pam-pøse julevideoen signert Ferrell og Reilly er en hyllest til den legendariske mashupen mellom David Bowie (på sitt mest androgyne) og oldemors favoritt, croonerkongen Bing Crosby (i frekk lyseblå kardigan) fra CBS nevnte, eldgamle juleshow.

Det koselige programmet ble opprinnelig sendt i desember 1977, omtrent en måned etter at den gamle sviskesangeren døde. Opptaket med den i utgangspunktet svært motvillige Bowie ble derimot gjort i september. Trudelutten de synger er som du hører satt sammen av to sanger, hvorav fredsvisa ble rablet ned i hui og hast for i det hele tatt å få Ziggy Stardust med på notene. Dessuten fikk Bowie overtalt gamlefar til å vise sin rykende ferske «Heroes»-video i samme program.
Mulig det er derfor han er så tilfreds:


Det gikk fem år før en eller annen luring i RCA fant ut at sangen burde gis ut på singel, noe som førte til en instant juleklassiker. Er du i dette øyeblikk mer satt ut av den stilige jakka til bestefar Bing enn hekta på låten, kan du lese om og kjøpe den her.

Se også: «Power of Love»: Celine Dion via Will Ferrell (video)

Ønskereprise: Den aller første snutten som ble lagt ut på Funny or Die (2007) var nå legendariske The Landlord med Will og en gatesmart, øltørst toåring:

Les mer