Glem kjærlighet, albumklare Highasakite blir inspirert av krig og terror

9. feb 2016 kl. 00:00
(STIAN ANDERSEN/PROPELLER)

(STIAN ANDERSEN/PROPELLER)


I slutten av januar slapp Highasakite singelen «Someone Who’ll Get It», med et monster-refreng som kommer til å gaules på festivaler i hele verden i hele sommer.

Tidligere i dag annonserte bandet via sin Instagram at albumet Camp Echo kommer 20. mai, samt viste frem albumcoveret:

A photo posted by Highasakite (@highasakiteband) on


I dag forteller vokalist Ingrid Håvik til The Line Of Best Fit at albumnavnet er tatt fra Guantanamo Bay, og at platen er inspirert av både krig, global oppvarming og terroren 11. september 2001.

– Det er ikke mange kjærlighetssanger på albumet, fordi jeg ikke har vært i den sinnstilstanden. Global oppvarming og krig har vært mine største bekymringer.

Dette blir det andre albumet indiepop-gruppen gir ut, og vi gleder oss veldig mye til 20. mai! <3

Kvintetten skal for øvrig være headliner på Øyafestivalen, Bergenfest, Pstereo, og Parken i sommer.

Store nyheter! Vi headliner fire av våre norske favorittfestivaler i 2016! Ses på @Øyafestivalen, @Parkenfestivalen, @Pstereo og @Bergenfest! Billetter ligger ute for salg. Big news! We´re headlining four of our favorite Norwegian festivals in 2016! See you at @Øyafestivalen, @Parkenfestivalen, @Pstereo and @Bergenfest! Tickets are on sale.

A video posted by Highasakite (@highasakiteband) on


Camp Echo følger opp andreplaten Silent Treatment, som lå over ett år på VG-lista. Vi blir veldig overrasket om ikke CE også selger og streamer i bøtter og spann.

Se også: Del 2 med de norske gutta som snek seg innpå Tyler, the Creator