Hopp til hovedinnhold
SVENSKE ALEXANDER RYKKER OPP I USA VIA TRUE BLOOD (NRK/HBO)
Alexander Skarsgard som Eric Northman (HBO)

– Glem IKEA

Mens vi venter på at for eksempel Aksel Hennie skal bli den første norske skuespilleren som får solid internasjonal boost på en stund, rykker svenske Alexander Skarsgård oppover den globale kjendisstigen via True Blood.

Når HBO-serien har premiere på NRK3 i oktober, har mange nordmenn allerede fått med seg første sesong på Canal+ eller DVD (eventuelt Blu-ray), hvor 32-åringens karakter Eric Northman blir introdusert; En vikingvampyr høyt oppe på blodsugernes rangstige, som eier klubben Fangtasia, hvor han sitter som en iskald gud og vurderer hvilke jenter han skal putte tennene i.

Men det er i andre sesong Stockholm-gutten virkelig kommer i fokus, noe som har gjort ham til en av True Bloods nye yndlinger, jamfør et stort oppslag i nyeste The TV Guide.

– Glem IKEA, Skarsgård er Amerikas favorittimport fra Sverige, skriver det populære (opplag: 13 millioner) veteranukebladet, under tittelen «Scene stealer».

– Han er stor, blond, kontrollert. Hvis du har hormoner, kommer du til å bli tiltrukket av ham, sier Charlaine Harris, forfatteren av The Southern Vampire Mysteries-bøkene som serien er basert på.

Faren Stellan og broren Gustav er også kjente skuespillere, men HBOs True Blood-supertall dytter Alexander mot amerikansk allmannseiestatus. Forrige episode ble sett av 11, 4 millioner i USA, inkludert de som så sendingen i opptak og on demand. Showets offisielle Twitter har over 30 000 følgere.

En av dem er Perez Hilton, som gjerne vil slå både følge med og klørne i svensken, og som i går mikroblogget følgende utbrudd:

– Holy shits! Alexander Skarsgård mentions ME in this new interview!!! http://bit.ly/lvLTE What the hell did he say? Can anyone translate?

Hilton referer til Alex’ prat med Aftonbladet, hvor skuespilleren forteller at han synes det er kult å ha blitt så kjent at Perez skriver om ham, men at han ikke orker å lese kommentarene fordi det «setter seg i skallen».

Selv om han på paparazzibilder gjerne kjører Stureplan-sleik, solbriller og fire-fem åpne knapper på skjortene, følger True Blood-vikingvampyren fortsatt janteloven.

– Jeg vil ikke synes overalt og jeg føler at jeg allerede nå er overeksponert.

Se også: Mer True Blood


 


Nyeste saker fra 730.no

Les mer