«Glee» er åsåm!

10. des 2009 kl. 00:00
DENNE GJENGEN ER NÅ PÅ NORSK FJERNSYN (TV2/FOX)

I sommer registrerte vi at USA syntes premieren på Glee var stas, samtidig som mange hatet showet. Kanskje ikke så rart.

En serie fra en tam high school i Ohio med fokus på et corny skolekor kan være drøy kost, så vi satt med smale øyne og armene i kors da TV2 startet første episode onsdag kveld.

Men vi løsnet. Tro på hypen; Glee er det gayeste vi har sett på tv på lang tid. Da mener vi ikke homsete (kanskje litt), men happy og morsomt. Og ikke minst dustete.

Via skuespillere med stødig komisk timing, snappy manus, latterlig handling, lynrask, effektiv klipping, stilig filming og likandes musikk har produsenten Ryan Murphy (Nip/Tuck) tatt noe fullstendig uoriginalt og vridd det til noe unikt.

Matthew Morrison er læreren Will Schuester som tørker støv av korklubben Glee med skolens outsidere: Overambisiøse Rachel (Lea Michele), rullestolbrukeren Arty (Kevin McHale), divaen Mercedes (Amber Riley), skaphomsen Kurt (Christ Colfer) og stammende Tina (Jenna Ushkowitz).

Alt virker håpløst, helt til Will tilfeldigvis overhører skolens mest populære jock, fotballspilleren Finn Hudson (Cory Monteith), synge i dusjen. Prikk, prikk, prikk.

I første episode stjeler Jane Lynch (Best in Show, Talladega Nights, 40 Year Old Virgin) showet som den kjipe cheerleadertreneren Sue Sylvester. På amerikanske skoler er sport selvfølgelig the shit, og Sue føler seg som en dronning.

Se smakebiter nedenfor.

HEIA GLEE (TV2/FOX)

Apropos feel good gay, du kan laste ned Glee-gjengens versjon av «Last Christmas» hos iTunes.

Serien vises på TV2 hver onsdag klokken 21.40. Totalt åsåm!


Sue forteller at hun skal gjøre en phoner, og forklarer hva det betyr, og at hun sannsynligvis kommer til å gjøre det på sin iPhone:


Rachel (Lea Michele) forklarer sin stjernemetafor:


Her redder hun skarpsindig nok flørten Finn:


Mercedes (Amber Riley) er en sertifisert diva:


Will sexer opp lærerkollega Emma (Jayma Mays):


Gay nok? Resultatet ser du her