Hopp til hovedinnhold
JENNIFER LAWRENCE, JEREMY RENNER, AMY ADAMS, BRADLEY COOPER OG CHRISTIAN BALE (COLUMBIA/SONY PICTURES)

Gjett hvem som fikk minst betalt for American Hustle?

JENNIFER LAWRENCE, JEREMY RENNER, AMY ADAMS, BRADLEY COOPER OG CHRISTIAN BALE (COLUMBIA/SONY PICTURES)

Sonys servere har som kjent blitt hacket, noe som gjør at en rekke medier (og privatpersoner) boltrer seg i hemmelige dokumenter og e-post-utvekslinger. The Daily Beast har skumlest flere hundre tusen av dem (!), og deler raust på sin nye kunnskap. 
 

(Dette føles litt som et par episoder av The Newsroom.) 

Noe av det mest interessante de har funnet hittil er et noget spesielt lønnsskille for filmen American Hustle. Enten du har sett den eller ei er det ikke utenkelig at Jennifer Lawrence er det første navnet du namedropper fra filmen. Men betyr det at hun fikk mest betalt? Nope. 

Fortsetter under 

Uten å skulle starte fakkeltog for J. Law og Amy Adams, så er det litt spesielt at akkurat disse to fikk mindre betalt enn sine tre mannlige kollegaer Christian Bale, Bradley Cooper og Jeremy Renner. 

The Daily Beast melder nemlig at da potten ble utbetalt fikk Bale, Cooper og Renner 9 % – mens Lawrence og Adams fikk 7 %. 

Jennifer Lawrence er en av verdens største stjerner akkurat nå, og trakk garantert flere publikummere til filmen enn Jeremy Renner. Noen vil sikkert argumentere for at Lawrence’ rolle var mindre enn de andres, men Amy Adams hadde mer tid foran kamera enn både Renner og Cooper. Hun er også kreditert foran Renner på rollelisten. Hvorfor fikk hun da så mye mindre betalt? 

Fortsetter under 


(COLUMBIA/SONY PICTURES)

Det er uansett normen at de største stjernene tjener best. Om Beyoncé og Solange Knowles bookes til samme gig får Bey garantert mer spenn for jobben – om Solange så holder på i et døgn… Så er det så utenkelig at kjønn hadde noe å si i denne sammenhengen? 


Samtlige skuespillere i
American Hustle tjente sikkert nok til å forsørge en amerikansk småby for et år, så de klager nok ikke. Men det er jo interessant å se at kjønn og lønn kanskje også henger sammen i Hollywood – selv om du heter Jennifer Lawrence eller Amy Adams. 


De hemmelige dokumentene viste også et gigantisk skille blant Sonys mindre kjente lønnsmottakere. Mer om det her

Fun fact: Jennifer Lawrence, Amy Adams, Bradley Cooper og Christian Bale ble alle Golden Globe-nominert for de respektive rollene. Jennifer Lawrence og Amy Adams vant. 

Se også: Amy Adams har hovedrollen i Tim Burton-filmen Big Eyes (TRAILER) 

Nyeste saker fra 730.no

Les mer