Hopp til hovedinnhold
jay-z beyonce chateau marmont gold party oscar academy awards sunset-west-hollywood.jpg
JAY-Z og Beyonce på Met Gala i New York i 2015 (Mike Coppola/Getty)

JAY-Z og Beyoncé får kritikk for Oscar-festen på Chateau Marmont

JAY-Z og Beyoncé er klare med sitt årlige Gold Party – selv om Chateau Marmont nesten er kansellert.

Til tross for anklagene om diskriminering, velger JAY-Z å fortsette sin tradisjon sammen med Beyoncé med en eksklusiv Oscar-etterfest på Chateau Marmont. Men Gold Party får tommelen ned i kjølvannet av avsløringene om at det ikoniske hotellet på Sunset Boulevard i West Hollywood, som har ført til boikott. Blant annet fra hotellansatte og tidligere faste gjester som Spike Lee, Issa Rae og Gabrielle Union.

Men den Los Angeles-baserte Brooklyn-kongen Shawn Carter og Queen B lar festen på hotellet gå som planlagt.

– At JAY-Z velger Chateau Marmont til sitt Gold Party er sjokkerende ufølsomt, sier Kurt Petersen, co-president for arbeidsorganisasjonen UNITE HERE Local 11 til The Hollywood Reporter.

– De må flytte arrangementet sitt og velge en hot-spot til etterfesten som behandler sine arbeidere, spesielt svarte kvinner, med verdighet og respekt. JAY-Z har et ansvar for å gjøre det bedre.

Ifølge etterforskningen til THR skal Chateau Marmont (bygget i 1929) i lang tid ha behandlet sine ansatte dårlig. Det blir også hevdet at ledelsen står bak rasistisk og seksuell trakassering.

I tillegg til at de har en «kultur med fordommer» når det kommer til hvilke gjester de tillater. Andelen svarte og brune personer som ikke får tilgang skal være mye høyere enn hvite.

– Jeg er en stor fan av Beyoncé og JAY-Z, så det var en stor ære og glede å jobbe på deres Gold Party år etter år, sier Thomasina Gross; en tidligere ansatt som saksøker hotellet.

– De gjorde det til et poeng å anerkjenne vårt harde arbeide og behandlet oss som mennesker, ikke bare servitører. Som jeg sier i søksmålet mitt, møtte jeg seksuell trakassering som svart kvinne mens jeg jobbet med andre arrangementer på Chateau.

– Hvis JAY-Z visste hvordan Chateau behandler arbeiderne sine, ville de ikke ignorere dette faktumet og fortsette å arrangere fester der.

Hotellet har for lengst skrudd av kommentarfeltet på sin Instagram.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Chateau Marmont (@chateaumarmont)

Vanligvis blir den ikke så store parkeringsgarasjen til Chateau Marmont forvandlet til såkalte Gold Party, med kun A-kjendiser og A-bransjefolk. Men på søndag brukes lokalene til hotellets tidligere eksterne bar, Bar Marmont, for festen. Med åpen bar med JAY-Z/LVMH-luksussjampisen Armand de Brignac alias Ace of Spades. Organisasjonen UNITE HERE Local 11 skal ha demonstrasjon på trafikkerte Sunset Boulevard utenfor festlokalet til Jay og Bey fra klokken 20:00 på søndag. Stjerneparet har ennå ikke kommentert kritikken.

(Instagram/beyonce)

(Instagram/beyonce)

Beyoncé deltar på årets Academy Awards ved å fremføre sin Oscar-nominerte sang «Be Alive» fra King Richard. Ikke på scenen, men på en tennisbane i Compton hvor Venus og Serena Williams pleide å spille.

Biofilmen om tennisstjernene Venus og Serena Williams faren til tennisstjernene, Richard Williams, bør kunne gi Will Smith sin første Oscar-pris. Filmen fikk mange bra anmeldelser, men laber respons på kino i USA og Norge.

Apropos Oscar:

Se video: Olivia Rodrigo synes ikke at Renate Reinsve er Verdens verste menneske 

Les mer