Hopp til hovedinnhold
Thomas mot Thomas en sensasjonell teori om det ubetydelige livet i multiverset
Thomas mot Thomas (en sensasjonell teori om det ubetydelige livet i multiverset) (Maipo Film/Nordisk film)

Thomas mot Thomas (en sensasjonell teori om det ubetydelige livet i multiverset)

Thomas mot Thomas (en sensasjonell teori om det ubetydelige livet i multiverset) er den første norske multiversfilmen.

Fra Spider-Man: No Way Home og Doctor Strange in the Multiverse of Madness til Amandaprisen-vinnende Everything Everywhere All at Once fra A24: Multiverset har rykket inn i filmverdenen.

Oppsvingen fortsetter med Norges første multiversfilm. Med den fengende tittlen Thomas mot Thomas (en sensasjonell teori om det ubetydelige livet i multiverset). Dramedien skal sjonglere hjertevarme og troverdig kvantefysikk – med Arthur Berning (født i 87) i hovedrollen. Rettelse: I hovedrollene. Han spiller fem karakterer.

Vi møter kvantefysikeren Thomas, som drømmer om Nobelprisen mens han nærmer seg løsningen på en av vitenskapens største gåter: Finnes det parallelle universer?

Thomas mot Thomas (en sensasjonell teori om det ubetydelige livet i multiverset) (Maipo Film/Nordisk Film)

(Maipo Film/Nordisk film)

Samtidig som Thomas arbeider døgnet rundt, forsøker han å være deltidspappa for sønnen Aleksander. Noe som blir enda mer vrient når flere versjoner av Thomas dukker opp fra alternative universer. Alle med sterke personligheter og meninger.

– Jakten på å løse den vitenskapelige gåten er rammen for fortellingen, men filmens hjerte er et skjørt far-sønn-forhold. Det er mange som strever mye med å balansere jobb og hjem i 2022, sier regissør og manusforfatter Jakob Rørvik, som her spillefilmdebuterer.

Arthur Berning får skryt for innsatsen i alle rollene i Thomas mot Thomas. Filmskaperen forteller at han skrev manuset med Arthur i tankene.

– Det å levere med den energien og følsomheten i tagning etter tagning, ofte uten noen å spille mot fordi motspilleren er ham selv i neste tagning, er helt enestående. Og midt i det kaoset klarer han også å bevare en humoristisk timing.

Skuespilleren, Amanda-nominert for både Mannen som elsket Yngve og Ninjababy, ser ikke på rollene som fem forskjellige karakterer.

– Nei, for meg er det bare Thomas. Det er nyanser av Thomas ut fra hvem han ville blitt hvis han tok litt andre valg i fortiden, men alt er Thomas, sier Stavanger-mannen.

Lett var det dog ei.

– Det var jævlig hardt arbeid, rett og slett, og med mye løping til og fra garderoben. På det meste hadde jeg 16 kostymeskift om dagen! Og skal jeg være helt ærlig, var det kanskje litt ensomt også, til tider, det å spille mot meg selv inne i samme rom i to uker sammenhengende.

I smakesnutten fra filmen får vi se glimt av hva vår forskende venn må stri med. Vi satser på at Thomas-en i vår verden ender opp med å finne roen og bli en bedre far med hjelp fra de andre Thomas-ene.

Se traileren til Thomas mot Thomas (en sensasjonell teori om det ubetydelige livet i multiverset) nedenfor.

Kinopremiere 21. oktober.

Thomas mot Thomas (en sensasjonell teori om det ubetydelige livet i multiverset) har også med blant andre Silje Storstein, Filip Mathias Eide, Hege Schøyen, Jan Gunnar Røise og Gard B. Eidsvold.


Arthur Berning filmet nylig Munch med regissør Henrik Martin Dahlsbakken. I den kommendende, biografiske filmen har Arthur rollen som Sigbjørn Obstfelder; en av Norges første modernistiske diktere. Unge og eldre Edvard Munch spilles av henholdsvis Alfred Ekker Strande og Ola G. Furuseth. Filmen har Anders Baasmo i rollen som finansmannen, idrettsmannen, forfatteren og kunstsamleren Rolf Stenersen. Vi får også se Nader Khademi, Ida Elise Broch og Rolf Stenersen. Mer om Munch hos 730.no snart.


Kinotips! Den morsomste – og psjukeste – filmen på kino akkurat nå er Syk pike

Les mer