Hopp til hovedinnhold

– Gitaristen vår ligner på Shrek-eselet

Vi kan nesten være så freidige å garantere at du har hørt donkeyboy.

Kanskje du ikke vet det – eller ikke husker – men Drammen-bandets lystige lettvekter «Ambitions» er i tung nok radiorotasjon til at sjansene er store til at den har vært innom dine ører.

Dessuten er det ikke bare de bedrevitende radiomusikksjefene som liker guttas singel, mannen i gata har allerede sendt den i øverste del av VG-lista.

Hør «Ambitions» på nytt her:


Bandets to brødre Kent og Cato Sundberg, som beskriver musikken sin som en blanding av «retro new-fresh» og «troverdig mainstream», forteller 730.no at låten har et klassisk, oppløftende tema.

– Hvis noen kan klare det, hvorfor kan ikke den personen være deg? Hold på drømmen din, gjør hva du kan så skal du se at snille personer har flaks.

I likhet med de fleste artister, var donkeyboys drøm å få platekontrakt, og gruppen er nå hos Warner, mye takket være Norges statlige ungdomskanal.

– P3 er uten tvil en av grunnene til at vi har kommet oss dit vi er idag. De plukket opp låta «Broke My Eyes» i 2005, som var en av de første demoene vi lagde, som tok oss til Urørt-finalen og gav oss radiospilling. Dette var helt klart det beste som hadde skjedd i livet vårt til da, sier Kent.

I etterkant spilte donkeyboy inn fem låter i Livingroom Studios, og med hjelp fra sin manager Arne Aronsen (som de er kjappe til å skryte av) reiste de rundt i Oslo, Stockholm og London på jakt etter deal.

– Etter vi hadde vært innom mange forskjellige selskaper så fikk vi se hvor stor forskjell det faktisk er på dem, og at de som jobber der bare er mennesker.


– Vi fulgte magefølelsen siden vi hadde flere som var interessert og da kom Warner på en god nummer 1. Det er topp stemning i arbeidslokalene deres og allerede første gang vi dukket opp følte vi oss veldig verdssatt. Gode samarbeidspartnere er konklusjonen.

Til høsten kommer til albumet Caught in a Life, hvor sounden blir «bred».

– «Ambitions» er den ene ytterkanten, og så går det gradvis mot den andre. Den neste singelen er storebroren til «Ambitions». Litt frekkere, men på en snill måte.

Boost for årets sjørøvende Urør-vinnere.

Bandet har ingen dyp forklaring på navnet donkeyboy, men føler at det passer.

– Vi slet lenge og var vel innom alle mulige kombinasjoner av ord og meninger, men endte til slutt opp med DonkeyBoy. Det er i stor grad oppkalt etter vår tidligere bassist som faktisk lo som et esel. Han er er kanskje ikke helt enig, men klaget aldri.


Litt skuffet innrømmer 730 at vi holdt en finger på at navnet enten kom fra Donkey i Shrek eller dogmefilmen «Julien Donkey-Boy», og heldigvis viser de forståelse for dette.

– I utgangspunktet så har ikke disse noe med oss og gjøre, men i ettertid så ser vi klar sammenheng. Det første som slår oss er at gitaristen vår Peter, 
ligner ganske mye på Shrek-eselet. Bortsett fra det så vil jeg si at tekstene på flere av låtene kan berøre Julien Donkey-Boy, som er en gutt som ikke alltid har det så lett.

donkeyboy kan besøkes hos MySpace og «Ambitions» kan lastes ned hos blant andre iTunes og Djuice.

Nyeste saker fra 730.no

Les mer