Gikk i null på dag én

23. nov 2008 kl. 00:00
BELLA OG EDWARD I TWILIGHT (MAVERICK/NORDISK FILMPRODUKSJON)

Det var ventet at den skulle bli populær, men man kan ikke være sikker før kinobillettene er i salg. Det vet Catherine Hardwick, regissøren av den romantiske vampyrfilmen Twilight.

På den røde løperen under førpremieren i Los Angeles sa hun at prosjektet må spille inn minst 1 milliard kroner for å få en del to.

24 timer er ofte nok til at Hollywood klarer å regne seg frem til hvordan en film kommer til å gjøre det. Dramaet om 18 år gamle Bella som forelsker seg i den snille vampyren Edward, spilte ifølge Variety inn over 260 millioner kroner (37,5 millioner dollar) i løpet av fredagens amerikanske visninger.

Det er mer enn hva filmen kostet å lage (37 millioner dollar), og allerede lørdag morgen annonserte filmselskapet Summit at de har gitt grønt lys til oppfølgeren New Moon.

De kommer kanskje ikke til dekket bord, men produsentene og regissøren har flere filmer klare på papiret. Twilight er første del i en bokserie på fire, skrevet av Stephenie Meyer. New Moon er navnet på den andre boken. 

Den 34 år gamle forfatteren, som har solgt over 17 millioner eksemplarer, sier i en pressemelding at hun ikke bare er fornøyd med premierens oppslutning, men også det kreative.
– Jeg tror ingen andre forfattere har hatt en mer positiv erfaring med folkene bak sin filmatisering enn det jeg har hatt med Summit Entertainment, sier Meyer i en pressemelding.

Fimen, som starter i Norge 9. januar, har Kristen Stewart (18) og britiske Robert Pattinson (22) i hovedrollene som Bella og Ed.
Traileren til Twilight:

Fra Six Feet Under til vampyrserie.