Gifte nordmenn slår single damer

19. jul 2010 kl. 00:00
AMUND OG ESPEN ALIAS ESPIONAGE = AMERIKANSK BRANSJESNAKKIS (HANNELI MUSTAPARTA)

Den norske populærkulturelle oppsvingen i USA fortsetter: Espen Lind og Amund Bjørklund alias produksjonsduoen Espionage har siden i vinter hatt eventyrlig suksess med sin låt «Hey Soul Sister», fremført av amerikanske Train, og denne uken passerte singelen 4 millioner solgte eks.

For å illustrere nivået: Salget er digitalrekord for Sony Musics store Columbia Records, et musikkselskap med artister som Beyonce, Leonard Cohen, Celine Dion, Bob Dylan, Kings of Leon og Bruce Springsteen. Dessuten har ingen gjort det bedre så langt i år.

– Dette er en milepæl for oss, sier New York-baserte Espen Lind til 730.

– «Hey Soul Sister» er ikke bare den mest nedlastede singelen i Columbias historie, det er også den mest solgte singelen i USA i 2010. Låta har vært på Billboard Hot 100 i 41 uker nå, så den har veldig god kondis.

38-åringen fra Tromsø synes det er ekstra stas at en såpass original sang (den benytter strengeinstrumentet ukulele) kan gjøre det så bra, samtidig som de liker å hjelpe den gamle San Francisco-gruppen tilbake i rampelyset.

– Vi er veldig stolte av låta og det den har utrettet. Den låter veldig annerledes enn alt annet på amerikansk radio, og den har gitt Train et velfortjent comeback.

Columbias forrige all time-bestselger var Beyonces «Single Ladies», som dere nå altså jekket ned. Ble hun sur?

– Haha, det vet jeg ikke. Jeg tror vel ikke hun gråter seg i søvn, for å si det sånn.

Se også: – Suksess i USA er aldri kjedelig

Har dere noen andre potensielle rekordlåter på gang?

– Vi jobber like hardt som alltid. Suksessen til «Hey Soul Sister» har gitt oss en kraftig boost, og vi har flere ting på vei ut som vi er veldig fornøyd med. Så får vi se, sier Espen beskjedent og hemmelighetsfullt.

Da vi var i New York tidligere i sommer, var Bruno Mars i studio med Espionage. Den Hawaii-fødte artisten synger på B.o.Bs «Nothing On You» og Travie McCoys «Billionaire», og er ventet å gjøre det stort på egenhånd.

«Hey Soul Sister» har vært i topp 5 i de fleste land i Europa, samt Canada og Australia, og har ligget på VG-lista i 11 uker.

Du kan laste ned låten her og se videoen nedenfor.


Disclaimer: Espen er teknisk sett ikke gift, men er samboer med Hanneli Mustaparta, som har tatt det øverste bildet. Vi skulle bare ha en leken overskrift.

Fun fact: Espionages studio ligger i Tribeca på Manhattan, et steinkast fra bygget med Jay-Z og Beyonces loftsleilighet på 745 kvadratmeter.

I New York traff vi også Madcons gutter: Element