Hopp til hovedinnhold
NAME (SEBASTIAN LUDVIGSEN/ECCENTRIC)

– Gi den en sjanse

Debutplaten til Name kom i salg denne uken, med ti struttende poplåter som skiller seg ut fra det meste av dagens musikk. Produsert av Thomas Eriksen sammen med Fredrikstad-sangeren.
Hvordan lyder Drum? Det kommer an på øret som hører. Hvorfor bør du kjøpte utgivelsen?

– I første omgang anbefaler jeg ingen å kjøpe Drum, men jeg anbefaler at folk gir musikken en sjanse, sier en ærlig Name til 730.no.

– Hør på det. Jeg er stolt av utfallet og jeg håper og tror den faller i smak hos noen.

Hele Drum kan du høre på Myspace.

Bildet på plateomslaget er kanskje mer eksentrisk enn homoerotisk, men mange har stusset over den dramatiske episoden som illustreres. Og Names lettkledde antrekk.

– Jeg har på meg noe kjortelaktig som skal forestille en slags mentalsykehusskjorte. Jeg har basert coveret på en sjelden plakat fra klassikeren One Flew Over The Cuckoo’s Nest. I filmen prøver Jack Nicholsons rollefigur å rive opp en vask fra gulvet. Han klarer det ikke, men sier «at least I tried».

– Musikk fastner ofte og noen ganger må man rikke den for å få liv i den igjen, og jeg prøver da å illustrere dette ved å rive opp en tromme fra et betonggulv.

Du er vel naken under kjortellen?

– Jeg kan være butt naked eller jeg kan ha en litt gammeldags truse a la den Jean-Claude Van Damme har på seg i de pseudo-nakenscenene fra ’88- klassikeren Bloodsport. Jeg innrømmer ingenting!

I presseskrivet som følger Drum, blir Name beskrevet som en «eksentrisk moromann», noe han selv ikke har fått med seg.

– Haha, gjør det det? Jeg er uortodoks, men jeg har enkle gleder. Jeg har en tendens å dra på når det bygger seg opp et publikum. Jeg liker å se folk le som et resultat av et eller annet absurd jeg akkurat sa. Jeg er snill, men av og til frekk. Nei, nå begynner det å høres ut som en søknad til et dating service. Stop the madness!

– Har liksom blitt min sextape.

Drum kan lastes ned via iTunes her eller kjøpes på Compact Disc fra Platekompaniet.

Les mer