Gerard Way går fra emorock til britpop

23. aug 2014 kl. 00:00
GEE HOLDER SEG GODT (ERIC RAY DAVIDSON/WARNER)

GEE HOLDER SEG GODT (ERIC RAY DAVIDSON/WARNER)

Mange likte å hate på My Chemical Romance, men det er ikke tvil om at New Jersey-rockerne hadde en enorm innflytelse på både ungdom og musikerkollegaer på 2000-tallet. Hvor mange «emo»-band hadde du hørt om før MCR? Hvor mange livstrøtte tenåringer med heavy sminke og dystre klesplagg så du på ditt lokale kjøpesenter før Three Cheers For Sweet Revenge (2004) og The Black Parade (2006)? 


Glem hva haterne sier, de fire studioalbumene My Chem rakk å gi ut var solide, og live var bandet energisk og eksentrisk som få. Mange ble derfor sjokkerte da de (litt) ut av det blå annonserte at de gikk hvert til sitt i fjor, og at My Chemical Romance var historie. (Les den småkjipe avskjeden her.) 

Fortsetter under


Som et pent plaster på såret ga de fansen et samlealbum i mars, sammen med en råfin sistelåt kalt «Fake Your Death», med tilhørende trist musikkvideo… Som samtidig fungerer som promo for Greatest Hits

Fortsetter under

 
Etter My Chemical Romance’ død har alle medlemmene prøvd seg i ulike band og prosjekter, men det er naturlig nok vokalist Gerard Ways kommende soloalbum Hesitatant Alien som har fått mest oppmerksomhet. 


I 2012 overrasket han mange ved å teame opp med Deadmau5 på 
«Professional Griefers» (som er med på Fifa 13), men det er heldigvis ikke house Gerard prøver seg på i 2014. 37-åringen (serr) går heller for britpop, og forteller Rolling Stone hvorfor: 


– Jeg elsket britpop da jeg gikk på kunstskole, men da jeg var ferdig med studiene var jeg veldig deprimert. Jeg ønsket meg en ny type sound, og det var den jeg laget med vennene mine i My Chemical Romance. Så det er nesten som om denne soloplaten er det jeg likte før jeg gjorde My Chem.


Fortsetter under 


(ERIC RAY DAVIDSON/WARNER) 

– Jeg er stolt over My Chem fordi jeg fulgte magefølesen og det jeg trodde verden trengte på den tiden, og det var ikke britpop. Så jeg stolte på min indre kunstner og gikk for det, og det fungerte veldig bra. Det var nesten som om jeg var trollbundet i 13 år. Så gikk trolldommen over, og jeg er den personen fra kunstskolen igjen. 

Se Gerards debutvideo som soloartist etter Deadmau5-samarbeidet «Professional Griefers»: 

Hvordan klarer han seg uten My Chemical Romance? Døm selv, men vi liker det.

Se Gerard Ways første musikkvideo som soloartist: 

I juni slapp Gerard første smakebit fra kommende Hesitant Alien, en låt kalt «Action Cat». Som kanskje høres hakket mer ut som My Chemical Romance enn britpop-låten «No Shows»? 

Fin er den uansett: 

I går formiddag livedebuterte han en bråte nye låter på Reading Festival i England, les fin omtale av showet og se fine bilder hos DIY Magazine, samt video fra BBC under.  

Gerards første soloalbum Hesitant Alien slippes 30. september, og vi gleder oss veldig. <3 


Se også:
730 traff de ekstremt trivelige karene i MCR på deres siste Norgesbesøk