Hopp til hovedinnhold
The Last of Us Clickers HBO Naught Dog trailer Take on Me aha premiere 16 januar 2023
The Last of Us har premiere 16. januar på HBO Max (HBO)

The Last of Us får norsk soundtrack i ny trailer

Gåsehudalarm!

OPPDATERT: 5. desember: Nå har HBO servert oss med den første offisielle traileren til The Last of Us. Denne gangen dukker enda flere av karakterene opp, blant annet Henry, spilt av Lamar Johnson (Your Honor) og Sam, spilt av Keivon Woodard. Murray Bartlet (The White Lotus) blir også så se som Frank, en karakter vi kun får høre om i spillet.

Troy Baker som opprinnelig har stemmen til Joel aka Pedro Pascal dukker også opp i traileren. Karakteren hans har fortsatt ikke fått et navn, men de som har spilt The Last of Us får kanskje en anelse om hvilken gruppe han hører til…

Troy Baker aka OG Joel til venstre (HBO)

Sjekk ut traileren til The Last of Us med norsk soundtrack som gir gåsehud-garanti nedenfor.

The Last of Us har premiere på HBO Max 16. januar 2023.

OPPDATERT 27. september: HBO er gavmilde og nå har de gitt oss mer å glede oss til. I går kveld fikk vi den første offisielle teaseren til The Last of Us som blant annet byr på det første creepy glimtet av en såkalt clicker, en av de mange fæle skapningene vi kommer til å støte på i serien.

Hjelpes… (HBO)

Det er ikke stort mye som blir sagt i teaseren foruten om en kvinnelig stemme som ikke kan antas å være noen andre enn karakteren Tess, spilt av Anna Torv.

– Dette er sjansen din, vår mulighet. Hold henne i live og du retter opp alt…. Redd de du kan redde.

Flere karakterer dukker også opp i den offisielle teaseren, blant annet Marlene, spilt av Merle Dandridge som også gjør karakteren i videospillet, og Riley spilt av Zendayas lillesøster i Euphoria, Storm Reid. Vi får også et raskt glimt av Melanie Lynskey (Yellowjackets, Don’t Look Up), men rollen hennes er så langt ikke kreditert.

Etter alt å dømme holder serien seg nært originalmaterialet, og av det lille vi får se virker det som det vil bli en trofast adapsjon av videospillet.

Se første offisielle teaser til The Last of Us nedenfor.

Les den opprinnelige saken nedenfor.

The Last of Us ble hyllet verden over etter lanseringen i 2013, og det tok ikke lang tid før det ble snakk om filmatisering av det kritikerroste spillet.

I 2020 annonserte HBO Max at de planla en adaptasjon, og nå får vi endelig se den første snutten fra den etterlengtede serien.

Tidligere i sommer fikk vi se de første bildene fra The Last of Us.

Bildene viser de to hovedkarakterene Joel Miller og Ellie Williams, som skal spilles av Pedro Pascal (Narcos, Game of Thrones, The Mandalorian) og Bella Ramsey (Game of Thrones, The Worst Witch).

The Last of Us
Bella Ramsey og Pedro Pascal som Joel og Ellie (HBO)
Ser du en creepy clicker i bakgrunnen? (HBO)

Det har vært mye snakk om en mulig filmatisering i flere år, og fansen har hatt god tid til å fan-caste serien.

Se også: Blir en av disse den nye James Bond?

Mange håpet å se Hugh Jackman (Logan, Prisoners) i rollen som Joel. Noen utpekte også Pedro Pascals Game of Thrones-kollega Nikolaj Coster-Waldau som en favorittkandidat.

Det virker likevel som om de fleste har godtatt valget av Pedro.

Hugh Jackman, Joel Miller, Nikolaj Coster-Waldau (Warner Bros, Naughty Dog, HBO)

Større misnøye er det dog over castingen av Ellie.

Mange ønsket å se Kaitlyn Dever (født i 96) fra Booksmart og Unbelievable som den 14-år gamle jenta fra spillet.

Se også: The Hunger Games-stjernen castet i Star Wars-serien The Acolyte på Disney+

Valget endte dog på Bella Ramsey (født i 03) som mange sikkert husker som den hardbarka Lyanna Mormont fra Game of Thrones.

Som forøvrig kan sies å være et mer passende valg med tanke på karakterens alder…

The Last of Us
Kaitlyn Dever, Ellie Williams, Bella Ramsey (Netflix, Naughty Dog, HBO)

I serien ser vi også Gabriel Luna (Agents of S.H.I.E.L.D) som Joels bror Tommy, Anna Torv (Fringe, Mindhunter) som Tess, og Nick Offerman (Parks and Recreation) som karakteren Bill.

De to skuespillerne, Troy Baker og Ashley Johnson, som gjør Joel og Ellie i spillene, dukker også opp. Det er dog ikke avslørt hva slags rolle de har.

The Last of Us tar for seg hendelsene fra det første spillet.

20 år etter moderne sivilisasjon har blitt ødelagt blir Joel valgt til å smugle Ellie, en 14 år gammel jente, ut av en høysikret karantene-sone.

Det som starter som en liten jobb blir fort til en brutal, hjerteskjærende reise, når Joel må frakte Ellie over et post-apokalyptisk USA, og de blir avhengige av hverandre for å overleve.

Spol til 1:40 for å se den lille snutten nedenfor.

Det gjenstår å se om HBO følger opp serien med hendelsene fra The Last of Us Part II.

The Last of Us er den første HBO-serien som baseres på et videospill.

Strømmetjenesten får med seg mannen bak spillene og co-presidenten hos Naughty Dog, Neil Druckmann, som manusforfatter. Han teamer opp med Craig Mazin (Chernobyl), og russiske Kantemir Balagov er regissør.

Se også: HBO fjerner eksklusive filmer og teamer opp med Discovery+

Den Oscar-vinnende musikeren Gustavo Santaolalla, som tår bak soundtracket til videospillene komponerer også musikken til serien.

Her er traileren til videospillet hvis du vil sammenlikne.

Serien har ikke fått en premieredato, men kommer på HBO Max i 2023.

Se også: 8 serier du må se etter The Sandman

Nyeste saker fra 730.no

Les mer