Hopp til hovedinnhold
David Benioff og D.B. Weiss vinner Emmy for Game of Thrones på Microsoft Theater i Downtown Los Angeles i 2016 (Kevin Winter/Getty)

Skaperne av Game of Thrones lager neste Star Wars

Game of Thrones-skaperne går fra de syv kongerikene til stjernekrig.


OPPDATERT: Etter mye klager fra Star Wars-fansen trekker David Benioff og Dan Weiss seg fra Disney-avtalen. Til fordel for stor Netflix-serie.


I kveld ble det bekreftet at neste Star Wars blir laget av David Benioff og D.B. Weiss, ifølge filmsagaens nettsted.

Det har tidligere vært snakk om at duoen skulle gjøre en ny filmserie på siden av den originale fortellingen som startet i 1977.

Disney-direktøren Bob Iger forteller nå at det blir en Star Wars-trilogi i kjølvannet av årets Star Wars: The Rise of Skywalker (regissert av J. J. Abrams).

Trilogiens første film, som lages av Game of Thrones’ to serieskapere, får premiere 16. desember 2022. Tittelen er ikke annonsert og Disney-sjefen er sparsommelig med informasjonen.

– Vi jobber hardt allerede, men vi føler at tre år er passende tid til å ikke bare puste ut og gjeninnstille seg, men også til å forberede seg til utgivelsen av den neste filmen, sier Bob.

– Vi gjorde en avtale med David Benioff og Dan Weiss, som er kjent for Game of Thrones, og den neste filmen vi slipper blir deres. Og vi vil ikke si noe mer om det.

David Benioff har tidligere skrevet flere filmer, blant annet Spike Lees 25th Hour, blockbusteren Troy og X-Men Origins: Wolverine. Sistnevnte fikk dårlig mottakelse.

Dynamittduoen blir nå uglesett av mange Game of Thrones-fans på grunn av HBO-flaggskipets sesong 8, som avslutter serien.

Etter 72 episoder fikk GoT sin laveste score hos Rotten Tomatoes noensinne denne uken: Se den brutale kritikken

PS: Første titt på Star Wars: The Rise of Skywalker er TØFF

Les mer