Hopp til hovedinnhold
(HBO)

Game of Thrones: – Sopranos’ åndelige arvtaker

(HBO)

Drapsforsøk ved hjelp av drikkehorn og vintønne, halshugging av bastardbabyer, kåte byskjøger, sultende miniatyrdrager, døende hvite hester og en kortvokst sleipsjarmør med nyervervet makt. Dette er bare noen av høydepunktene fra første episode av Game of Thrones sesong 2, som ble vist på HBO i natt.

Fortsetter nedenfor videoen.
 

Handlingen er basert på den andre boka i George R. R. Martins A Song of Ice and Fire-serie, og lover enda mer intriger, vold, sex og løgn (men ikke videotape) enn i første runde. Med andre ord MYE gørr. Eddard Starks dager er talte, mens et regime manipulert av Tyrion Lannister ser ut til å legge et klamt grep om fremtiden. Emmy-vinner Peter Dinklages navn er følgelig (og vel fortjent) rykket fram til vignettens første. Rolling Stone skriver om dette og mer til i sin grundige gjennomgang av sesongpremieren.:


Kritikerne er mildt sagt begeistret over anslaget til sesong 2, og Variety
går så langt at de nå utpeker serien til «The Sopranos’ åndelige arvtaker».


Game of Thrones blir bare bedre og mer tilfredstillende, mener The Hollywood Reporter.

– Den nye definisjonen på episk tv, skriver Los Angeles Times.

– En ting er å få en fantasy-skeptisk seer som meg hekta, men å gjøre historiefortellingen i sjangeren såpass levende, vital – og ikke minst morsom – er pur popkulturell magi, medgir Entertainment Weekly.

– Kong Joffrey «updouches his game», melder MTVs Talk Nerdy, som skal sende ukentlige recaps med knirkete diskusjoner ettersom de nye epsiodene ruller inn. I klippet under diskuteres de store linjene i sesong 2, basert på episode 1 til 4. Det avsløres blant annet at flere sentrale karakterer vil handle annerledes enn de gjør i boka, og at actionballen som bare såvidt begynner å rulle i episode 1, aksellererer i rekordfart i løpet av de neste ukene:

Get More: Movie Trailers, Movies Blog

PS: Handlingen i første episode er mikrodelvis filtrert gjennom synsvinkelen til lille Bran Starks vintervarg. Antar at ikke dét er helt tilfeldig.

PPS: MUST KNOW: George Martin er også navnet på superprodusenten til The Beatles.

Om du craver etter mer input om denne allerede smått legendariske serien, kan du se en lang og fet GoT-spesial med intervjuer og analyser fra seriens skuespillere og produsenter her: Vinn eller forsvinn!

Nyeste saker fra 730.no

Les mer