Hopp til hovedinnhold
Du kan angre hvis du har Khaleesi-tatovering (HBO)

Le av Game of Thrones’ nye memes (og gråt litt over anmeldelsene)

Denne saken inneholder selvsagt spoilers.

Noen veiver fortsatt Game of Thrones-flagget, men det er liten tvil om at seriens siste sesong har fått overraskende lunken mottakelse.

Episode 5, The Bells – seriens nest siste – er intet unntak. De påkostede 90 minuttene ble møtt med middelmådige anmeldelser etter premieren søndag natt.

Nærmere bestemt kun 49 prosent hos Rotten Tomatoes; den laveste scoren av alle Game of Thrones‘ 72 episoder.

Etter flere års oppbygging mot den episke slutten, skriver både anmeldere og fans at serien har gått fra å bli fortalt på en smart, gjennomtenkt måte, til å føles overfladisk, lat og lite grundig, med karakterer som brått har blitt dummere.

Til tross for spektakulære scener og prima skuespill, mener The Atlantic at The Bells er «den verste Game of Thrones-episoden noensinne» ettersom handlingen klarer å kombinere å være både «ekstremt opplagt» og «absolutt ulogisk».

Daenerys, som en gang låste dragene inne i månedsvis for å ha drept ett barn ved et uhell, blir brått en nådeløs barbar, poengterer Radio Times.

HBO Nordic

Cersei ble tilsynelatende drept av… Steiner (HBO)

USA Today kjører overskriften «Serien brant akkurat seg selv til grunne» og kaller episoden en «katastrofe». Avisens anmelder mener serieskaperne David Benioff og D. B. Weiss, som skrev episoden, har sluttet å følge reglene.

– Plutselig fungerer ikke skorpionene og Dragon kan brenne alt? Karakter og substans ble lagt til siden slik at handlingen kunne få dit forfatterne ville, mener kritikeren.

Sesong 8 følger (dessuten) ikke romanene, så David Benioff og D. B. Weiss må klare seg uten forfatter George R.R. Martin.

Forfatteren er dog i gang med de to siste, kommende GoT-bøkene; The Winds of Winter og A Dream of Spring, så snart/om noen tiår, hvem vet, kan man selv lese den virkelige slutten på eventyret.

Twitter har som vanlig kost seg glugg med episode 5.

Se 23 artige memes nedenfor:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dette intervjuet med Emilia Clarke ble ekstra lol i etterkant:

Bonus som ikke er meme, men enda en blemme. Dog «bare» et HBO-promobilde fra episoden. Den falske gullhånden til Jaime Lannister (danske Nikolaj Coster-Waldau) er plutselig borte, til fordel for hans virkelige hånd. Ja, hånden som ble kuttet av i sesong 3:

Starbucks-oppfølger (HBO)

Se også: Populær Drøbak-stjerne i mystisk ny Netflix-serie

Les mer