Hopp til hovedinnhold
Emilia Clarke, Nikolaj Coster-Waldau og Gwendoline Christie fra Game of Thrones på HBO-fest etter Golden Globes i 2018 (Emma McIntyre/Getty)

Nikolaj Coster-Waldau fra Game of Thrones: – Vi jobbet ræva av oss for å lage den beste avslutningen

Den siste sesongen av Game of Thrones fikk kjørt seg.

En stor del av fansen gikk ikke rundt grøten når det kom til å ytre sin enormt store skuffelse

Alt fra produksjonskvaliteten på den store kampepisoden «The Long Night» til det generelle handlingsforløpet – som her stort sett ikke følger romanserien til George R. R. Martin.

Skuespillerne i den ikoniske HBO-serien fikk selvfølgelig med seg hatet.

Nikolaj Coster-Waldau, som spiller Jaime Lannister, innrømmer at det var tøft.

– Hver sesong har vært intens når det kommer til oppmerksomheten og diskusjonen, men det var usedvanlig intenst med finalesesesongen, fortalte dansken under helgens Con of Thrones i Nashville.

– (Skuespillerne) har en WhatsApp-gruppe, og jeg så at noen folk ble litt opprørte. Fordi noe av de greiene (som blir skrevet) er ondskapsfulle, og hvis du begår den feilen ved å begynne å lese all den dritten… For hvis dere blir veldig sinte på grunn av noe, jeg er sikker på at noen av dere ble det… Så skriver dere til hverandre «faens drittsekker, dette er ikke hva som burde skje! De ødela, de river i stykker Georges verden!» For dere er det litt gøy, men noen av oss ble litt opprørte.

Serieskaperne D.B. Weiss og David Benioff har ikke tatt lett på kritikken av sesong 8 (HBO)

Serieskaperne David Benioff og D.B. Weiss var de som ble dratt hardest i sosiale medier, ettersom mange mente sesongen fremstod som lite grundig og gjennomtenkt.

Ifølge Yahoo! insisterer 48-åringen fra Rudkøbing i Danmark på de jobbet hardt med avslutningen.

– At noen skal tro at de to skaperne av serien ikke er de mest lidenskapelige, de flinkeste, de mest dedikerte av alle… Å tro at de ikke har brukt de 10 siste årene på å hvordan de skulle ende det er ganske tåpelig.

– Selv om dere sitter og skriver «faens dumme forfattere, drittsekker»… I virkeligheten er de, som alle (som jobbet med) Game of Thrones, hver person og det er tusenvis… Vi jobbet ræva av oss for å lage det beste showet vi kunne for avslutningen.

82 minutter lange s08e03 «The Long Night», hvor Winterfell blir angrepet av The Night King og hans White Walkers, ble kritisert for å være rotete, visuelt for mørk og svakt skrevet.

Episoden tok mer enn 11 uker å lage, med 55 kvelder med opptak, og Nikolaj synes det ble merkelig å se tilbakemeldingene.

– Det var en rar følelse. «Hva i helvete, vi jobbet så hardt…» Jeg ber ingen av dere om å synes synd på oss, det er ikke det jeg sier. Jeg bare forteller hvordan det var å komme seg gjennom hele greia.

Når en i salen forteller hvor mye Game of Thrones har betydd for dem, svarer Nikolaj at David Benioff og D.B. Weiss trenger å få vite dette. Han hinter om at serieskaperne ikke har det så bra.

– Jeg skulle ønske Dan og David kunne vært her og hørt dette (slik at de kan) forstå at folk virkelig elsker serien. At de ikke plutselig er de mest hatede menneskene i verdenen. Fordi… Det kan være at dette er slik… Jeg vet hvordan de føler seg.

Se også: Game of Thrones-stjernen innrømmer at hun ikke så sesong 8

Brannfakkel: Game of Thrones’ siste sesong fortjener ikke hatet

Nyeste saker fra 730.no

Les mer