Hopp til hovedinnhold

Serietips: Galgenhumor fra Ricky Gervais og Netflix

– Det er en god dag når jeg ikke vil skyte tilfeldige i fjeset, for så å snu rifla og skyte meg selv.

Denne helgen slapp Netflix After Life, en mørk komiserie bestående av 6 episoder som både er skapt, produsert og regissert av Ricky Gervais – som attpåtil har hovedrollen.

I serien blir vi kjent med Tony, hvis perfekte liv blir snudd på hodet når kona går bort brått. Etter å ha streifet innom tanken om å ta tidlig exit, bestemmer han seg heller for å ta all frustrasjon og aggresjon ut på verden, ved å si alt han tenker og gjøre alt han vil. Noe han selv ser på som superkrefter. (Høres ut som en drømmedag for den ekte, frittalende Ricky Gervais?)

Tony blir brysk og jævlig mot alle rundt seg, men det er lov å håpe på en lykkelig(ere) slutt for den ensomme enkemannen som jo innerst inne ser snill og god ut.

I After Life ser vi også kjente Gervais-favoritter som Kerry Godliman (Extras, Derek, Life’s Too Short), Ashley Jensen (Extras), Tony Way (Extras) og David Earl (ekle Kev i Derek). David Bradley (Harry Potter, Game of Thrones) spiller Tonys far.

Traileren alene dekker hele følelsesregisteret, og man vil både le av drøy kommentar om pedoanklage, og gråte en skvett på Tonys vegne. Alt i alt en svært aktuell søndagsserie.

Ta en sniktitt på After Life her:

Du finner hele serien hos Netflix.

Vi så hele After Life i én jafs. Miniserien er både drøy og alvorstung, og minner mer om Derek enn The Office og Extras, uten at humoren er fraværende. Anbefales!

Se også: Sjuk historie fra virkeligheten blir serie

Nyeste saker fra 730.no

Les mer