Hopp til hovedinnhold
THE STEPFATHER, THE FINAL DESTINATION, ORPHAN (SCREEN GEMS, NEW LINE CINEMA, WARNER BROS.)

Gal stefar, ond kid, virus og mer torturporr

Det er lenge siden det begynte å bli mørkere, og den siste delen av året byr på endel dystre filmer. Det betyr ikke at det samtidig kan være lettbent underholdning. Nedenfor er smakebiter fra en håndfull gysere som er på vei.

The Stepfather:

Penn Badgley alias Dan Humphrey i Gossip Girl finner ut at stefaren (Dylan Walsh fra Nip/Tuck) er ganske langt unna den hyggelige fyren han gir seg ut for å være. Dette er en remake av originalen fra 1987 (hvor Terry O’Quinn alias John Locke i Lost er stefaren) som har to oppfølgere.


The Final Destination:

Istedenfor Final Destination 4 har tallet blitt fjernet og «the» lagt til, men bortsett fra dette er den fjerde delen i serien ikke helt ulik de forrige. De oppfinnsomme dødsfallene er dog skutt i HD 3D, med blant andre Sports Illustrated-fenomenet Shantel VanSanten og Krista Allen fra Baywatch Hawaii og den erotiske TV-serien Emanuelle foran kameraet.


Orphan:

Leonardo DiCaprio har produsert historien om adoptivbarnet som viser seg å være en skikkelig uskikkelig rakkerunge, for å si det mildt. Kanskje The Omen møter Child’s Play møter The Unborn, men forhåpentligvis et par svære hakk bedre enn sistnevnte.


Pandorum:

Stemningen i verdensrommet blir dårlig når to astronauter våkner opp uten å huske hvem de er. Karene tror de er alene i romskipet helt til de begynner å høre lyder, og etterhvert skjønner de at det som har skjedd ombord kan slette menneskeheten. Produsenten Paul W. S. Anderson har blant annet (snart) fire Resident Evil-filmer på samvittigheten.


Halloween II:

Det mest kompliserte med denne serien om massemorderen Michael Myers er å holde orden på delene. Halloween II er oppfølgeren til Halloween fra 2007 som er remaken av Halloween fra 1978, men dette er ikke en remake av Halloween II fra 1981. Sånn omtrent. (Originale Halloween III: Season of the Witch, som ikke har noe med Mongis-Myers å gjøre, vil nok aldri bli gjenskapt.) Connecticut-rocker Rob Zombie står igjen bak kameraet.


Carriers:

Star Trek-hunken Chris Pine er en av fire venner som flykter fra en epidemi, for så å finne ut at de selv er farligere enn viruset som herjer. De spanske brødrene Alex og David Pastor står for manus og regi.


The Collector:

Dette skulle først være en forgjenger til Saw-serien, men produsentene ønsket ikke koblingen, ettersom de selvfølgelig har enda en oppfølger på gang. (Se nedenfor.) Filmen forteller den enkle, ekle historien om en innbruddstyv som sniker seg inn i et hus hvor en maskert crazy motherfucker har kommet ham i forkjøpet, og plassert feller over hele huset. 


Saw VI:

– Alle de involverte burde skamme seg, skrev en av anmelderne om den femte delen. Men så lenge folk vil se torturporno (serien har spilt inn 4,5 milliarder kroner), fortsetter flittige Jigsaw å lage blodig kvalm (Saw VII begynner innspillingen i januar.)

Nyeste saker fra 730.no

Les mer