Hopp til hovedinnhold
BACKSTAGE MED LADY GAGA I OSLO I 2008 (GISLE G. STOKLAND/730)

Gaga med fjerde norgesbesøk: Slik var de forrige!

BACKSTAGE MED LADY GAGA I OSLO I 2008 (GISLE G. STOKLAND/730)

Siden Lady Gaga kommer tilbake til Norge i desember; her er et tilbakeblikk: Da vi i 2008 skrev om Gaga for første gang, var det tydelig at vi jenta hadde å gjøre med var artig. Jamfør hennes første pressebilde for Interscope, hvor hun valgte å legge seg på ryggen på gulvet i latexdrakt med bena i været. Ikke hverdagskost for en 22 år gammel popdebutant.

Men selvsikkerheten og ærgjerrigheten ble bevist da hun det samme året spilte på Sentrum Scene i Oslo. Til tross for at GRATISkonserten var halvfull, gav Gaga gass som om hun stod foran 100.000 mennesker. Kostymene var low budget, scenen hadde ingen form for dekor, men New York-jenta var sertifisert superstjerne uten å være det. Publikums respons var så enorm at mor begynte å gråte på scenen, før hun kastet seg ut i hendene til nordmennene. Noen med malte lyn i ansiktet, slik Gaga rocket i starten.

– Dette året (2008) har vært helt utrolig, og mye av det er takket være Norge, sa Gaga til 730 backstage.

– «Just Dance» er nå populær i treige USA fordi Skandinavia begynte å spille den, jeg elsker det. Det norske publikummet var fantastisk. Jeg skulle ønske jeg kunne besøke alle byene i Norge. Det kunne gjerne vært resten av karrieren min, bare reise rundt på små norske klubber.

Spoiler: Slik ble det dog ei.

Etter konserten tok vi med henne på restauranten Nodee, og så på julefest på toppen av Grand Hotel, hvor hun drakk seg stappfull og danset til det stengte. Få kjente henne igjen.

Bilder av Lady Gaga i Norge i 2008:

(730)

(730)

(730)

(730)

(730)

I 2009 etter vendte Gaga tilbake til Oslo og toppet sin første konsert. For å si det mildt. Vi har ennå aldri opplevd et mer engasjert publikum på Sentrum Scene noensinne, med en artist som matchet publikums repons. Ville kostymer, gedigent show, perfekt sang og overraskende flott rumpe. 75 minutter føltes som noen sekunder.

Bilder av Lady Gaga i Norge i 2009:

(730)

(730)

(730)

(730)

(730)

(730)

(730)

Det tar på å bli en av verdens største popstjerner på et par år. I 2010 solgte Gaga ut Oslo Spektrum på null komma null. Konserten var dog ikke hundre prosent gull. Til tider veldig underholdende, men med så mye forskjellig dekor og teamer på scenen at hver låt føltes som et eget MTV VMA-show. Noe som ble litt slitsomt, spesielt når Gaga selv også virket sliten. Non-stop-turnering over hele verden, og en sen, fuktig studiosession i Oslo dagen før må ha tatt på, for den – for anledningen – gulhårede wonder-woman’en gikk ofte på auto-pilot, med en kropp og stemme i dårligere form enn hva Norge var blitt vant til fra Gaga.

Bilder av Lady Gaga i Norge i 2010:

(CHRISTOFFER GUNNESTAD/730)

(CHRISTOFFER GUNNESTAD/730)

(CHRISTOFFER GUNNESTAD/730)

Klipp og anmeldelser fra den seneste turnéen The Born This Way Ball viser dog at mor igjen er på hugget, og konserten i Telenor Arena 6. desember bør bli en gedigen affære.

Oppvarmere er det britiske glamrockbandet The Darkness og Gagas DJ og bestis Lady Starlight. Billetter kommer i salg fra fredag 7. september. 
 
Vondt tips til autografjegere: Ikke henvend deg til Gaga slik (video)

Nyeste saker fra 730.no

Les mer