Gabrielle setter Spotify-rekord i Sverige

22. jan 2017 kl. 00:00
GABBY GÅR FOR GULL (STIAN ANDERSEN)

GABBY GÅR FOR GULL (STIAN ANDERSEN)


Oppdatert 22. januar:

Gabrielle er nå på tredjeplass i Sverige, kun slått av Ed Sheerans to nye låter.

 «5 fine frøkner» spilles nå 213 000 ganger i døgnet kun i nabolandet, og ligger rundt 15 000 streams i døgnet bak andreplassen. 

GRATULERER!!!

Kun én artist over #Gabrielle og #KidJoki i Sverige nå. Og ikke bare synger Gabby på norsk (!), hun synger på bergensk (!!) 🇳🇴 #Bergen #Stavanger #kaching

Et bilde publisert av 730.no (@730no)Fy søren, Gabrielle!

Dette er kanskje det nærmeste vi kommer Robyn-pop på godt norsk, så det skulle bare mangle at også naboene fikk øynene opp for bergenseren.

Et essensielt øyeblikk i Skam sesong 3 ga «5 fine frøkner» en real boost, men ingen kunne forutse at bangeren skulle klatre på opp fjerdeplass i Sverige – tre år etter Norge… 


Ingen annen –
norskspråklig- låt har klart det samme i Spotifys historie, og de fine frøknene klatrer fortsatt. Vi krysser fingrene for topp 3. 

De seneste årene har Sverige for alvor fått øynene opp for norsk musikk, også før Skam reiste over landegrensene. For et drøyt halvår siden oppdaget 730 tilfeldigvis at 11 av 50 låter på topplisten i Sverige var norske. (Om det var noen tvil: Det er enormt mye.) 

Akkurat nå streames Joakim Haukaas alias Kid Joki-produserte «5 fine frøkner» 172 tusen ganger i døgnet i Sverige. Totalt har låten over 14 millioner spins på verdensbasis. 

Se hurra-video fra Universal Music Sverige: 


Gabby er dog ikke den eneste nordmannen som har vært helt i toppen hos söta bror. 

De engelskspråklige artistene Kygo og Alan Walker ligger ofte blant de øverste plasseringene med sine nye singler, det samme har Marcus & Martinus gjort flere ganger i 2016. («Elektrisk var inne på topp 10 lenge etter release, som er drøyt bra for en norskspråklig låt.) Seeb og Matoma er også ofte inne på topp 50. 

I skrivende stund ligger Alan Walker og «Alone» (med svensk vokalist) på 8. plass, mens Matoma og The Vamps er på 13. plass i Sverige.

Sjekk 730.no om en ukes tid om du klør etter ny musikk fra Gabrielle. 

Se også: Julie Bergans nye singel har streamet 1,2 millioner ganger på en uke