Hopp til hovedinnhold

Gabrielle på Lydverket – vi har hookup

Torsdag er Gabrielle gjest på Lydverket på NRK, og vi har en solid bunke billetter til tirsdagens innspilling på Internasjonalen i Oslo som vi deler ut.

Men først: Gabrielle, hva kan vi forvente?

– Det blir en frigjørende, frekk og freidig konsertopplevelse som vil ta dere videre forbi «Ring meg» og inn i album-go’sakene som jeg sitter og knuger på. Jeg lever og ånder for å gjøre live-giggs med gutta i mitt galemathias-band der jeg kan stå opp i ansiktet til publikum å formidle lyrikk og musikk uten å legge noe imellom. Og så skal jeg så klart ha en hjerte til hjerte-samtale med Asbjørn (Slettemark).

Stas. Hei, hvilke artister inspirerer deg?

– Det er vanskelig for meg å sitte fingeren på hva eller hvem som inspirerer meg da jeg tror det ligger mest i underbevisstheten. Når det er sagt kicker jeg på nye ting som får meg til å tenke «FREAKY!» og deretter «herregud så deilig». For eksempel Die Antwoord. Jeg har også en forkjærlighet for gammal Oakland-rap fra blant andre Too $hort. Generelt tenker jeg skitne beats, usensurete tekster, og lekende melodilinjer. Og så kan jeg nevne Flux Pavilion som nok har inspirert meg til å skrive låtene jeg river av meg håret til i studio. Dette kommer enda sterkere fram på albumet mitt.. Enter the Ninja!

Hva med norske artister?

– Ironisk nok hører jeg sært lite på norsk musikk… Meeeeen jeg skal innrømme at tidlig Ralph Myerz, Souldrop, Casiokids og Röyksopp, som dog er nokså utypisk norsk, har gitt meg møe glædje.

Konkurranse: Vinn billetter til Lydverket-innspillingen/minikonserten med «Bordet»-sangeren i Oslo tirsdag 8. november ved tippe følgende: Nevn én tv-serie Gabrielle antakelig er dritglad i. Hint: En av disse: Fringe, Breaking Bad, Modern Family eller Damages. Mail [email protected] med «KEDEGÅRIDÅEH!» som tittel.


Nyeste saker fra 730.no

Les mer