Hopp til hovedinnhold
Scott Borchetta og Taylor Swift tok imot country-pris sammen i Las Vegas i 2009 (Ethan Miller, Getty Images)

Slår tilbake mot Taylor Swift, trekker inn Manchester-konserten til Ariana Grande

Taylor Swifts blogginnlegg om Scooter Brauns oppkjøp av Big Machine falt ikke i god jord hos Scott Borchetta.

29-åringens mangeårige samarbeidspartner og label-sjef går nå hardt ut mot Taylors anklager, og fyrer samtidig ut noen nye om henne i retur.

Kort fortalt hevder Scott at Taylor hadde muligheten til å eie sine egne verk, men at hun i stedet valgte å signere med Universal Music. (Ikke helt ulikt det hun selv sa.)

Scott Borchetta mener også at Scooter Braun ikke prøver å ødelegge for Taylor Swift, da han flere ganger har prøvd å booke henne.

Det vil si; Scooter ville at Taylor skulle gjeste Ariana Grandes veldedighetskonsert etter terroren i Manchester. Og en konsert etter en skoleskyting i Florida. Scott sier at Taylor takket nei, men nevner ikke hvorfor.

Irrelevant ting å ta opp, vil noen kanskje si. Eller vil han virkelig bare vise at Scooter ikke hater Taylor? De lærde strides.

View this post on Instagram

🌹 Ariana x Miley 🌹

A post shared by 730.no (@730no) on

Nedenfor kan du lese utdrag av svaret fra Scott Borchetta, opprinnelig postet på Big Machines nettsted. Du kan lese teksten i sin helhet her.

* Scott Borchetta påpeker at Taylor Swifts far, Scott Swift, var aksjonær i Big Machine Records, og at han dermed fikk beskjed om oppkjøpet før det ble offentlig kjent. Taylor Swift påstod at hun fikk vite det samtidig som alle andre.

* Scott skriver også at han tekstet henne kvelden før (lørdag 21:06) for å fortelle henne det personlig.

* I et siste forsøk på å beholde Taylor i stallen til Big Machine, så foreslo Scott en kontrakt hvor Taylor ville få eierskap til alt hun tidligere hadde skapt. Det betød dog at hun måtte bli værende hos Big Machine og gi ut sin nye musikk der.

* Det skal ha vært god tone mellom Scott og Taylor da hun likevel bestemte seg for å gå til Universal Music, som ifølge Taylor ga henne full eierskap til sine egne verk.

* Scott hevder at Scooter bare hadde gode ting å si om Taylor. Han påpeker at manageren inviterte henne til å opptre på minneskonserten til Ariana Grande i Manchester (etter terroren) og etter skytingen i Parkland, Florida. Taylor skal ha takket nei til begge. (Hva har det med saken å gjøre?)

Fortsetter nedenfor

(Universal Music)

Avslutningsvis legger Scott Borchetta ved tekstmeldinger som skal være fra og til Taylor Swift da de i november ikke ble enige om en ny avtale mellom henne og Big Machine. 

Scott,

Jeg håper denne meldingen blir godt mottatt. Etter at forhandlingene våre stoppet opp har jeg gjort det jeg sa jeg ville gjøre, jeg har gått ut og utforsket andre muligheter. Å eie masterne mine var viktig for meg, men jeg har siden innsett at det er ting som betyr enda mer for meg i det store bildet. Jeg hadde et valg om å vedde på fortiden min eller fremtiden min, og jeg tror, du som kjenner meg, kan gjette hvilken jeg valgte. Jeg så også en sjelden mulighet til å utgjøre en positiv forskjell for mange artister med innflytelsen jeg har akkurat nå. Jeg vet at du tror på de samme tingene som jeg gjør, og jeg liker å tro at du ville vært stolt av hva jeg har klart å forhandle til i avtalen min. Jeg ville fortelle deg først at jeg har signert med Lucian. Jeg verdsetter virkelig alt du og jeg har skapt sammen og jeg planlegger å si det når jeg offentliggjør min nye avtale. Det vi har fått til sammen vil være en varig arv og en «case-studie» på utmerket partnerskap, og måtte det fortsette. Jeg ser fortsatt på deg som en partner og en venn, og jeg håper du føler det samme. Sender deg en klem og min ærligste takknemlighet. Og SÅ mye kjærlighet,

Taylor.

Her er tekstmeldingen som Scott Borchetta sendte lørdag kveld, et halvt døgn før Scooter Brauns oppkjøp ble gjort kjent: 

Kjære Taylor,

Håper alt er bra og gratulerer med suksessen til dine to første singler fra Lover! Jeg gleder meg til å høre hele albumet…

Jeg ville vise samme høflighet til deg som du gjorde da du fortalte meg om din fremtid.

I morgen tidlig (søndag 30. juni) klokken 10 vil Wall Street Journal offentliggjøre at jeg fusjonerer med Scooter Braun og Ithaca Holdings. Dette trekket vil gi oss større popkulturelle superkrefter enn noensinne, og jeg er så spent på fremtiden.

Jeg vil at du skal vite at jeg vil fortsette å være den stolte bevareren av dine tidligere verk og jeg vil fortsette å holde deg og teamet ditt oppdatert om alle fremtidige planer for slipp av dine verk.

Ønsker deg alt godt,

Scott.

Scott Borchetta legger også ved et utkast til deler av avtalen Big Machine foreslo for Taylor Swift. 

Se også:

Justin Bieber beklager, men mener også at Taylor Swift har gått for langt

Hvem lyver (mest)? Kim lekket telefonsamtalen mellom Kanye West og Taylor Swift

Nyeste saker fra 730.no

Les mer