Hopp til hovedinnhold
(SHOWTIME)

Fyllefar og de åtte ungene

(SHOWTIME)

Ventetiden er over for deg som ble avhengig av den rølpete dramakomiserien Shameless i fjor. Søndag hadde sesong 2 premiere på den nye favorittkanalen Showtime (som også gir deg blant annet Homeland, Dexter, Nurse Jackie og Californication). Og fordi jula varer helt til påske, kan du se en usedvanlig koselig teaser til den dysfunksjonelle familien Gallagher å være, her:

Fortsetter nedenfor.

Shameless handler om en veldig alkoholisert far og hans seks barn (+ to kjærester) i alderen 20-something til toddler, som alle er forlatt av sin mor. Dersom dette var en serie fra virkelighetens Norge ville barnevernet vært koblet inn for lengst, men i og med at handlingen opprinnelig stammer fra den engelske arbeiderklassen et sted utenfor Manchester (via Channel 4-serien med samme navn som premierte i 2004), er det muligens troverdig at familien Gallagher får holde på som den gjør. I den amerikanske versjonen er en trist del av Chicago åstedet for de mange små familietragediene som utspiller seg. Handlingen er dog bare morsom for oss som ser på, noe talkshow-vert Jimmy Fallon poengterer utti her:

Fortsetter nedenfor.

Fyllefar sjøl spilles av Fargo-stjerne og frustrert frue-ektemann William H. Macy (gift med Felicity Huffman). Han har også storfilmer som Magnolia, Jurassic Park og Pleasantville på samvittigheten, men i Shameless vises skuespilltalent hans mest fra horisontal vinkel, da karakteren Frank Gallagher stort sett ligger på kjøkkengulvet, på gata, i en snøfonn og andre velegnede steder for en ekte boms. At han er en sleip og egoistisk jævel er det likevel ingen tvil om.

Det er Franks førstefødte Fiona som tar foreldreansvaret. Hun spilles av blomsten Emmy Rossum, som ble kjent over natta i sitt attende år 2004, da hun hadde premiere på storfilmene The Day After Tomorrow og The Phantom of The Opera omtrent samtidig. Siden har Rossum blant annet spilt i Mystic River, datet Counting Crows frontfigur Adam Duritz (han med kråkereir-sveisen), og blitt sammen med Tyler Jacob Moore – den blonde hunken som spiller jomfrupolitimannen som Fiona popper kirsebæret på i serien.

FIONA, STEVE, IAN OG LIP (SHOWTIME)

Den heite eldstebroren Lip Gallagher spilles av Jonas Alaska-look-a-like Jeremy Allen White, hvis karakter Charlie avgikk med døden da han spilte mot Chance Crawford, Kiefer Sutherland og 50 Cent i Joel Schumachers ikke så veldig kjente narkodrama Twelve (sjekk traileren, så skjønner du hvorfor du aldri har hørt om filmen før).

Sesong 2 av Shamless sendes søndagskveld på Showtime, og vises etterhvert på norske Canal +. Sesong 1 er ute på DVD.

Fakta: I den engelske versjonen flyttes fokuset over på familien Maguire, en gjeng som foreløpig ikke er introdusert i amerikanernes remake.

Fun fact: Den yngste Gallagher-en heter Liam, akkurat som sjarmtrollet i Oasis.
 
Se også: Ricky Gervais’ nye MINI-serie (kort + godt + «kontroversielt»)

Nyeste saker fra 730.no

Les mer