Hopp til hovedinnhold
Akutt mangel på «mjukt bröd».

Funny svensk tv på norske skjermer

Gjengen fra Solsidan (TV4)
  Da Solsidan debuterte på svensk TV4 i fjor, trykket både anmeldere og publikum den til sitt bryst, og komedien ble raskt fjorårets snakkis i nabolandet. Serien utspiller seg i det fasjonable villastrøket Solsidan utenfor Stockholm, hvor vi møter parene Fredrik/Mickan og Alex/Anna.

Fredrik (spilt av Johan Rheborg, kjent fra den legendariske svenske komediegruppa Killinggänget og serien NileCity) er en vellykket forretningsmann som går i terapi for å være grillavhengig. Dette er primært på grunn av all stress han påføres i forsøk på å glede sin vakre, hjemmeværende kone.

Fortsetter under klippet.


Serien starter da Fredriks barndomsvenn Alex (spilt av Felix Herngren, fra blant annet filmen Vuxna människor) flytter til Solsidan med sin gravide ektefelle Anna. Alex jobber som tannlege og sliter med kronisk dårlig selvtillit, som igjen blir opphav til en mengde ukomfortable misforståelser.

I noe mindre roller finner man paret Ove og Anette. Ove (Henrik Dorsin, Grotesco, m.m.) er prototypen på den fra barndommen du ikke tålte trynet på, men ikke kunne bli kvitt. Hans gjerrighet og mangel på sosial intelligens er et gjennomgående tema og noe som skaper stor frustrasjon for de andre parene.

Fortsetter under klippet.

 

Den vanligvis forsiktige Alex finner sin indre Mikael Persbrandt ved å «åpne seg» for Ove.
Serien fungerer som en smart satire på «villalivet» og de overflatiske i-landsproblemer som er å finne i velstående hjem. Humoren kan til tider minne om Seinfelds hysteriske tolkninger av hverdagsproblemer, som alle kan kjenne seg igjen i. Men likheten ender også der. Solsidan fremstår som et originalt konsept og står støtt på egne ben med hjelp av usedvanlige gode skuespillerprestasjoner.

Første sesongen hadde premiere på norske TV2 i helgen, mens andre sesong starter på svenske TV4 allerede 16. januar.

Misset du første avsnitt kan du se Solsidan online hos TV2 Sumo. Anbefales!

Les mer