Hopp til hovedinnhold

Funny firkløver setter årsrekord i penisvitser

Ayoade, Stiller, Vaughn og Hill med utenomjordiske penisspøker (Universal)

Selv om du kanskje ikke har hørt navnet Akiva Schaffer, så er det gode odds for at du har ledd/knist/fnist av vitsene hans. Siden 2005 har 34-åringen vært manusforfatter hos Saturday Night Live, og i 2007 laget han filmen Hot Rod med SNL-moromannen Andy Samberg. Hot Rod var, om ikke annet, enn medioker komedie, men utvilsomt starten på noe vakkert. Det var nemlig her Schaffer traff Samberg og Jorma Taccone, og sammen er de The Lonely Island.

Nå er Cali-flinkisen klar med sin første spillefilm The Watch, en komedie skrevet av blant annet Seth Rogen, kjent fra Superbad, Pineapple Express og Paul. The Watch handler om fire middelaldrende menn som starter opp en «neighborhood watch»-gruppe, litt for å passe på hood’en, men mest for å komme seg unna damene sine og få tid til å griseprat med hverandre. Dette er vel mer eller mindre (de noe tynne) premissene for filmen – og ja – samt at våre helter etterhvert avdekker utenomjordiske planer for å tilintetgjøre verden.

Filmen hadde premiere i USA nå i helgen, og i den anledning har Schaffer publisert en såkalt «red band outtakes»-snutt via The Lonely Islands YouTube-konto:

(Fortsetter under klippet.)

I hovedrollene finner vi Jonah Hill (Superbad, Get Him to the Greek), Ben Stiller (Zoolander, Tropic Thunder), Vince Vaughn (Wedding Crashers, Starsky & Hutch) og Richard Ayoade (The IT Crowd).

Filmen har så langt mottatt variert kritikk, men skal etter sigende kunne pryde seg med den noe tvilsomme rekorden for høyeste antall penisspøker til nå blant årets spillefilmer. Stikker vi fingeren i jorda og ser inn i krystallkula tipper vi at denne filmen ikke kommer til å gå inn i historien for noe særlig mer enn dét, men med en slik rollebesetning er det nærmest utenkelig at det ikke finnes hysteriske øyeblikk.

The Watch kommer på norske kinoer 7. september.
 
Se også: The Watch: Disse passer på mens du sover

Les mer