Hopp til hovedinnhold
James Franco på premieren til Kink på IFC Center i New York City (Andrew H. Walker/Getty)

James Franco kritiseres av anklagerne etter intervjuet

James Franco innrømmer å ha seksuelt utnyttet sine elever.

I sitt første intervju på fire år innrømmer James Franco at han hadde sex med studenter i forbindelse med undervisningen på sin nedlagte skolen Studio 4. Ifølge Los Angeles Times hadde han blant annet kurset Sex Scenes Masterclass med flere unge kvinner.

Den Oscar-nominerte skuespilleren endte opp med å betale 20 millioner kroner i erstatning til anklagerne, og han forteller nå at det han gjorde var «galt». På vegne av sine klienter kommer fire av advokatene som representerte kvinnene med en felles uttalelse hvor de slår ned på James Francos intervju.

«I tillegg til å være blind når det kommer til maktdynamikk, er James Franco fullstendig ufølsom», skriver advokatene.

«Han bryr seg fortsatt tilsynelatende ikke om den enorme smerten og lidelsen han utsatte ofrene sine gjennom med denne falske skuespillerskolen.»

«Det er helt utrolig at han selv etter å ha godtatt et forlik fortsetter å bagatellisere de overlevendes opplevelser og ignorere smerten deres. Til tross for at han erkjenner at han ikke hadde noe grunnlag for å starte en slik skole i utgangspunktet», fortsetter de.

«Dette var ikke en misforståelse om et kursnavn. Det var ikke et resultat av at han ble overarbeidet. Det var, og er, avskyelig oppførsel. Ingen bør forveksle dette intervjuet med at James Franco tar ansvar for sine handlinger. Eller uttrykker anger over det som skjedde. Det er et gjennomskinnelig forsøk på å unngå av de virkelige problemene som ble gjort rett før en stor høytid. I håp om at ingen ville undersøke svaret hans nærmere.»

I intervjuet med SiriusXM forteller James Franco at han har blitt behandlet for sexavhengighet siden 2016.

– Det var noen problemer jeg måtte forholde meg til som også var relatert til avhengighet. Og så jeg har virkelig brukt rehabiliteringsbakgrunnen min til å begynne å undersøke og endre hvem jeg var, sier den 43 år gamle Spring Breakers-stjernen.

– [Sex] er så kraftig dop og jeg var hekta på det i 20 år.

Filmstjernen forteller at han har vært utro mot alle sine kjærester, utenom hans seneste partner Isabel Pakzad. De ble sammen i 2017 da hun var 23, og er fortsatt et par.

 James Franco med kjæresten Isabel Pakzad på screening av hans HBO-serie The Deuce i New York i 2019 (Taylor Hill/WireImage)

James Franco med kjæresten Isabel Pakzad på screening av hans HBO-serie The Deuce i New York i 2019 (Taylor Hill/WireImage)

I intervjuet snakker James også om sine rusproblemer og hva som skjedde med forholdet til sin tidligere filmpartner og venn Seth Rogen.

Les mer og se utdrag fra James Francos første intervju på fire år

California-mannen er kjent for blant annet Pineapple Express, This Is the End og The Disaster Artist. Han vant Golden Globe for beste skuespill via sistnevnte.

Filmen The Long Home, hvor han er regissør og hovedrolleinnehaver, er foreløpig lagt på is. I dramaet spiller han mot blant andre Courtney Love, Timothy Hutton og Ashton Kutcher. Filmen baseres på William Gay-romanen med samme navn.

Les også: Sex and the City-stjernene kommenterer overgrepsanklagene mot Chris Noth

Nyeste saker fra 730.no

Les mer