Hopp til hovedinnhold
Agnes Kittelsen i Full dekning (Nordisk Film)
Agnes Kittelsen i Full dekning (Nordisk Film)

Full dekning – norsk dramedie om hemmeligheter på telefonen

I Full dekning skal alt på bordet.

Folk har ofte tre litt forskjellige liv. Et offentlig, et privat og et hemmelig. Sistnevnte kan gjerne blomstre via mobiltelefonen.

Hadde du latt kjæresten snoke fritt i telefonen din? Skrur du den av om natten for sikkerhets skyld? Eller gjemmer den? (I mikrobølgeovnen er et klassisk gjemmested. Eventuelt ha en ekstra burner-telefon for kommunikasjon med elskere.)

Den norske dramakomedien Full dekning har telefonen som en rød tråd.

Når voksne, hverdagslige vennepar samles til middag, kommer det påstander om at de har blitt en kjedelig gjeng. For å sjekke om det fortsatt er fart i dem, bestemmer de seg for å la telefonene sine ligge fritt på bordet under kvelden. Til fritt skue.

Heldigvis ser det ikke ut som om alle har helt rent mel i posen/telefonen…

Smittevernvennlig ser hele handlingen ut til å foregå i et hus.

Den norske filmen, som har kinopremiere i februar, baseres på italienske Perfetti sconosciuti fra 2016.

Se traileren til Full dekning:

– Frykten for å få «tvangsdelt» små og store hemmeligheter fra telefonen tas ut i både gjenkjennelige, lattervekkende og rørende øyeblikk. Det pirrer skikkelig den redselen jeg tror vi alle har for å bli avslørt, sier produsenten Ruben Thorkildsen.

Norsk ensemble-film?

Full dekning har med Agnes Kittelsen, Nicolai Cleve Broch, Ellen Birgitte Winther, Thorbjørn Harr, Sara Khorami, Kyrre Hellum og Jan Gunnar Røise.

Regissør er Arild Andresen og manusforfatter er Lars Gudmestad.

– Vi skal både le av og føle med disse karakterene, så det var viktig for meg å finne skuespillere som behersker komedie like godt som drama. Det fant vi til de grader i denne gjengen, forteller Arid.

– Jeg er kjempestolt av skuespillerne våre. De har en utrolig fin energi og kjemi seg imellom, og det var spennende å sette sammen par som ikke har spilt med hverandre før.

Regissøren står bak filmer som Kompani Orheim og Hjertestart, og har vært med å lage TV-seriene Kampen for tilværelsen og Heimebane.

Norge er det 17. landet som lager sin egen versjon av Perfetti sconosciuti alias Perfect Strangers.

Ruben Thorkildsen mener at de kun beholder den italienske originalidéen, og at Full dekning er «en helt ny film».

Perfetti sconosciuti vant prisene beste film og beste manus under David di Donatello alias den italienske Oscar-utdelingen (eller Amanda, om du vil), hvor den var nominert til ni priser. Valerio Mastandrea; en av hovedrolleinnehaverne, er nå aktuell med den italienske Netflix-serien Strappare lungo i bordi.

Endelig skal USA få se The Worst Person in The World: Slik blir den prisbelønte Oslo-filmen presentert for det amerikanske publikumet

Nyeste saker fra 730.no

Les mer