Hopp til hovedinnhold

Fuck yeah! Walter White er tilbake.

C10H15N (AMC)

Svak ødeleggesalarm: Dette innlegget inneholder muligens en dose spoilers, men om du ikke har fulgt med på episke Breaking Bad får du ta det på egen kappe. Alle skylder nemlig å få med seg dramaet om kjemilæreren Walter White, en familiemann som tar skjebnen i egne hender etter å ha fått vite at lungekreften er i ferd med å sette punktum for hans tradisjonelle liv.

Walter & Jesse

Walter & Jesse (AMC)

I et forsøk på å sørge for sin gravide kone og deres handikappede sønns økonomiske fremtid, disker Walter opp den heftigste metamfetaminen junkiene noensinne har fått smaken på, og blåser konkurrentene fullstendig av banen. Ved hjelp av sin tidligere elev Jesse Pinkman (Aaron Paul) og hans begrensede erfaring som doplanger, begynner de to å lage et rykte for seg selv i den kriminelle underverdenen.

Serien er skapt av Vince Gillian, en av mennene bak 90-talls fenomenet X-Files, og selv om dette kanskje er nok til å vekke interessen hos noen, er det hovedrolleinnehaver Bryan Cranston som gjør dette til en serie du må få med deg.

Cranston er muligens best kjent blant norske seere som faren i Malcolm in the Middle, og dersom du allerede himler med øynene så les videre uansett hvor mye instinktene dine skriker «IKKE FAEN!». Walter er fullstendig ugjenkjennelig fra overnevnte ungdomsserie, og det er fristende å beskrive Cranstons innsats i Breaking Bad som en av de beste rollefortolkningene på tv noensinne. (Ja, vi sa det.) Dette taler også de siste års Emmy-utdelinger for, der han har blitt belønnet med prisen «beste hovedrolle i en dramaserie» tre år på rad!

Transformasjonen av den skjøre high-school-læreren til bad-ass meth-produsenten Heisenberg er den røde tråden i serien, som tar for seg moralsk forfall og tegner portrettet av en anti-helt det er umulig å ikke holde med, uansett hvor drøy han blir. Breaking Bad er som Weedscrack meth, en mørkere, mer dyster reise, ladet med svart humor og skitten miljøbeskrivelse som burde tilfredsstille tv-suget til alle som liker dop/mafia-sjangeren.

Fortsetter under traileren for sesong 4. (OBS: Seriøse spoilers… nyinnvidde: Se heller denne!)


Sesong 4 har premiere på amerikanske AMC 17. juli. Her i Norge sender MAX sesong 3 på mandager og har uttrykket «ønsker» om sende fremtidige episoder. Har du ikke fått med deg begynnelsen finnes alle sesongene hos Platekompaniet.

Aaaaanbeeeefaaaaaaaleeeeees!
Se også: Utroskap, bestikkelser, tyveri, incest, voldtekt, mord: Hva med en gangsterpave? 

Nyeste saker fra 730.no

Les mer