Frustrerte fruer hjelper Oslo-gutter

14. mai 2009 kl. 00:00
TSHAWE OG YUSEF ER SNART STJERNER I USA (BONNIER)

Madcons amerikanske eventyr startet forsiktig i januar, da en av DJ-ene til en av Los Angeles’ største radiostasjoner begynte å spille «Beggin’».

Sakte men sikkert, blant annet ved at Tshawe og Yosef besøke seks amerikanske byer, fikk flere høre Oslo-duoens singel, blant andre Disney-idolet Zac Efron, som skrøt av låten under et TV-intervju.

Etter det 730.no erfarer, vil Madcon nå få enda mer TV-eksponering i USA; «Beggin’» skal nemlig brukes i promosnutten for neste ukes episode av Frustrerte fruer alias Desperate Housewives på ABC, en av de største amerikanske kanalene.

Serien er en av verdens mest populære, med over 100 millioner seere. Utenom USA, sender ABC i 20 andre land.

Videoen til den 3Elementz-produserte svisken er for øvrig i rotasjon på skjermene til kjeden Foot Locker, som har nesten 4000 butikker i Amerika, Europa og Asia.

Etter å ha ligget på 1. plass på VG-lista i 12 – tolv – uker, klatrer «Beggin’» nå opp til 79. plass på amerikanske Billboard Hot 100.

(Vi skal ikke nevne navn, men noen av dine største favorittartister har singler ute nå som aldri vil kvalifisere til denne berømte hitlisten.)

En annen årsak til at Madcon vil bli mer populære i USA, er at singelen er på tredjeplass på den såkalte «most added»-listen for amerikansk radio; Oversikten over hvor mange stasjoner som begynner å spille nye singler.

Madcon er kun slått av Katy Perrys «Waking Up In Vegas» og Lady Gagas «LoveGame».

Se Gagas nye video og last ned hennes nye, offisielle remix gratis.

– Det er veldig positivt at også mainstream-hitstasjonene nå følger hip-hop-radioene, sier NRJ-programsjef Anders Opsahl til 730.no.

– Som jeg lenge har håpet på viser det seg at «Beggin’» kan «crosse over» i flere radioformater. Dette sørger for et mer massivt trykk som kan hjelpe låten opp på Billboard-listen, som er basert på både radio og salg.

Opsahl, som selv har spilt Madcon på NRJ i flere år, synes det er veldig gøy å se at amerikansk radio gir nordmennene tillit og spilletid. Han mener dette sannsynligvis bare er begynnelsen på en lang ferd mot toppen av de amerikanske hitlistene.

– Musikkmarkedet der borte er stort og seigt, og det tar tid, masse tid, men de viste i Europa at de hadde en hit i baklommen i fjor. Nå som de har fått med seg mange viktige stasjoner – og ikke minst bra TV-eksponering – og fått ballen til å rulle, tror jeg det blir vanskelig å stoppe den.

Madcons gjennombruddslåt er ikke ny i Europa, men den ferske USA-oppsvingen gjelder også i Nederland, hvor «Beggin’» nå er nummer 1 på salgslisten, samtidig som låten fikk spansk platinastatus (40 000 eks) denne uken.

I disse dager er Tshawe og Yosef er på en stor europaturné. Utenom de to nevnte landene, spiller de i blant annet Frankrike, Tyskland, Romania, Luxembourg, Tyrkia, Russland og Sveits, før de avslutter turen på den store tyske festivalen Splash.

Se videoen til den nye Katy Perry-singelen som Madcon puster i nakken.