Hopp til hovedinnhold
(CHRISTINE ARCTANDER) 

Frk. Fryd gir deg hjertebank

(CHRISTINE ARCTANDER) 
Det Stavanger-baserte jentebandet Frk. Fryd har (endelig!) kommet med debutalbumet.
 
Hjertebank er fylt med superfine tekster, melodiøs rock og er produsert av Yngve Andersen (Blood Command). Robbie fra Hjerteslag har også sneket seg med på en låt.


(KRISTOFFER ØEN)

 
Selv om de bare er 20 år har de et lite fjell med ting å skryte av. Oppvarming for Mew, Primal Scream, Dum Dum Boys, Casiokids, CC Cowboys, Ida Maria, Blood Command og Kråkesølv for eksempel. Ja, og så har de spilt sammen i syv år allerede. Og fått en låt A-listet på P3.
De frydefulle frøknene har pratet litt om hver låt fra den nye platen.
Hør dødskule Hjertebank via Spotify eller Wimp, og les hva jentene har å si om sangene: 
 

 
Svart Sol – Caroline:
– Dette er en sang vi har hatt i flere år, men som vi aldri ble skikkelig fornøyd med. Da vi bestemte oss for å gi ut album ville vi ha med noe fra det gamle, i tillegg til masse nytt materiale, og dermed fikk også «Svart Sol» en ny innpakning. En sang som har vokst sammen med oss i flere år. 
 
 
Skyene – Embla:
– «Skyene» er en sang vi alle liker veldig godt å spille. Jeg kan vel egentlig si at det er en av svært få kjærlighetssanger vi har. Den handler om å drømme seg bort med en du er veldig glad i. Bort fra alle kjipe tanker og stress i hverdagen. B-partiet her er inspirert av Kim Deal (tidligere bassist i Pixies) sin koring på låta «Where Is My Mind», en sang som alle bør sjekke ut! 
 
 
Tok Meg Med – Julie:
– «Tok Meg Med» er en låt som handler om det å være i en sosial sammenheng der du ikke kjenner noen. Du sitter der og er litt nervøs, og føler at du ikke passer helt inn. Et glass eller fem tar deg med bort fra dette stresset, men muligens ikke dit du hadde planlagt. 
 
 
Fortsetter under
 

(LARS-KRISTIAN NERBØ)
 
Tyvens Dans – Embla:
 
– Denne låta startet først med et bassriff som er introen i låta. Det var så kult å spille den sammen med Julie (trommisen) og teksten ble til da jeg var alene hjemme. Jeg fikk plutselig tanken om «tenk hvis det skjer ett innbrudd her hjemme», og måtte bare få redselen ut i denne sangen. Det er en veldig kjapp og intens låt, og det er akkurat det som er rått! 
 
 
Blod & Honning – Alle:
 
– Dette var den første sangen vi ble listet på P3 og ble Ukas Urørt med. Den klatret seg også opp til A-lista. Sangen er skrevet av produsenten vår, Yngve Andersen, da vi holdt på med EP-en «Tell dine skritt igjen» i fjor. «Blod & Honning» åpnet mange dører for oss videre den høsten og vi er glade for at den er en del av vårt debutalbum. 
 
 
Blikket Ditt – Caroline:
– «Blikket Ditt» handler om å være sammen med en du er usikker på. Du vil gjerne være sammen med ham og samtidig ha kontrollen uten at du egentlig kan styre noe som helst. Kjærlighet og kjærlighetssorg samtidig. 
 
Svikets Barn – Elise:
– «Svikets Barn» ble til etter jeg hadde hørt på en sang i flere dager. Ble inspirert til å lage ett riff og resten av sangen ble til ved hjelp av produsent Yngve Andersen.
 
Fortsetter under 
 

(CHRISTINE ARCTANDER)
 
Virvelvind – Embla:
 
– «Virvelvind» er en sang om å velge en annen vei enn alle andre og å gjøre feil. Den handler også om å være naiv og tro det beste om alt. 
 
 
På Dypt Vann – Julie:
– Denne ble skrevet etter en periode med mye reising og venting. Den handler om å være sliten på reise, en faktisk reise eller i livet generelt. En kan i blant føle seg udugelig, tung og nedbrutt av andres ord, og de negative tankene tar fort overhånd. Du føler at du er på dypt vann. En opplever nye unike situasjoner og opplevelser hver dag, og uansett hvordan en føler seg, har man valget om å bryte ut av dårlige sirkler og å finne nye relasjoner.
 

Fortsetter under

 
Støv og Magi – Embla:
 
– Hehe, hvor skal jeg starte… Låta ble lagd i sinne! Det er faktisk den beste måten å behandle en drittsituasjon på. Det er jo ikke så lenge siden vi gikk ut av videregående skole, og i slutten av skoleåret lurte alle på hva vi skulle studere og gjøre etter sommeren. Jeg husker at det var ei jente som ble litt irritert på de som ikke skulle begynne på studier med en gang og syntes det var bortkastet å ta et friår eller å gjøre noe annet. Så jeg kan vel oppsummere med at «Støv og Magi» handler om å drite i hva andre mener er rett å gjøre og bare følge magefølelsen og ha troen på deg selv (litt klisjé, men det er jo sant). 

Bittert Mareritt – Embla:
 
– I en periode følte jeg at jeg lagde det samme bassriffet om og om igjen. Så jeg fikk et par tips av en bassist om å dra et annet sted enn hvor jeg pleier å skrive låter. Da ble bassriffet til og tekst og melodi. Her har vi jobbet med både Yngve Andersen (produsent av Hjertebank) og Robbie fra Hjerteslag med tekst, riff og melodi. Og det ble dødsbra! Teksten på første vers og refreng er om hvor mye enklere alt var før og hvor lett kjipe tanker fanger deg.
 

Les mer