Hopp til hovedinnhold
LILLO BRANCATO JR. I SATURDAY MORNING (WONDERPHIL PRODUCTIONS)

Frikjent for drap

Mandag erklærte en New York-jury skuespiller Lillo Brancato Jr. ikke skyldig i 2005-drapet på en sivilkledd politimann, ifølge Associated Press. Skuespilleren ble funnet skyldig i innbruddsforsøk, og hans advokat forventer at sin klient vil gå fri ettersom han allerede har sonet tre år.
I oktober ble 32-åringens eldre kompanjong Steven Armento, personen som skal ha avfyrt skuddet, dømt til livstid i fengsel uten prøveløslatelse. Huset de brøt seg inn i tilhørte en narkotikaselger Brancato skal ha kjent i mange år.
– Dette var aldri en sak hvor det passer seg med en seiersrunde, fortalte forsvarer Joseph Tacopina pressen utenfor rettsalen etter juryens kjennelse. – Dette er ikke en lykkelig anledning, uansett hva dommen var, fordi denne saken dreier seg om en tragedie.

Brancato mente han var syk som følge av å være narkoman, og sa han ikke visste at hans tidligere venn Armento var bevæpnet under Bronx-innbruddet hvor NYPDs Daniel Enchautegui ble drept.

Skuespilleren fortalte juryen at han «ble introdusert» til marihuana under innspillingen av Robert De Niros regidebut A Bronx Tale i 1993 og at han i etterkant ble avhengig av crack og heroin. Senere spilte han mislykket mafiamedlem Matthew Bevilaqua i de to første sesongene av The Sopranos, en rollefigur som ender med 21 kuler i kroppen.

Nyeste saker fra 730.no

Les mer