Hopp til hovedinnhold

Friends without benefits: Eks’er som ikke sexer

FUN FACT: HVIS ANDY SAMBERGS ROLLEFIGUR HADDE GIFTET SEG MED RASHIDA PÅ EKTE, SÅ HADDE HAN HETT JESSE JONES (ENVISION)

Den legendariske amerikanske musikkprodusenten og komponisten Quincy Jones har gjort latterlig mye bra, men noe av det flotteste han har levert (i tillegg til Michael Jacksons Thriller-album) er hans skuespillerdatter Rashida. Mange har nok gjort seg kjent med den rålekre Los Angeles-jenta via Damon Dash-regisserte Death of a Dynasty den amerikanske versjonen av The Office og Parks and Recreation på NBC.

Sammen med Saturday Night Live-kjekkasen Andy Samberg er 36-åringen straks kinoklar som hovedrolleinnehaver og debuterende manusforfatter i Celeste and Jesse Forever, en romantisk komedie om et ektepar som skilles, men fortsetter livet sammen som bestevenner. Alt er med andre ord som før, minus ligging – noe som åpenbart ikke er Jesse/Andys avgjørelse (ettersom ingen menn med noen av hodene sine på rett plass frivillig velger bort å kose med den sertfiserte 8.5’eren Rashida. Hei, Mark Ronson). Etter syv år og hella mange funny sketsjer på direktesendt lørdags-tv, har forøvrig 33 år gamle Samberg takket for seg på SNL, og er i tillegg til Celeste også kinoaktuell i sommer som Adam Sandlers fortvilte sønn i That’s My Boy.

Filmen høstet strålende kritikker da den ble vist under Sundance Film Festival tidligere i år, og ordet på Hollywood-gatene er at mor og far gjør en knalljobb som nyskilte turtelduer med separasjonsangst. Som om ikke det bittersøte, hjerteskjærende manuset er jentesnop nok, så dukker også den spinkle Lord of the Rings-hunken Elijah Wood opp (#slurp!).

Ta en titt på traileren her:

Lee Toland Krieger-regisserte Celeste and Jesse Forever har premiere på amerikanske kinoer 3. august. Den norske premieredatoen er foreløpig ikke satt. 
 
Se også: Mer Rashida? Se gjønete Parks & Recreation-spesial (video)

+ Mer Andy? The Lonely Island-sketsjbonanza finner du HER

Nyeste saker fra 730.no

Les mer