Fremtidsfashion a la Janelle Monae

28. sep 2008 kl. 00:00
(WONDALAND/BAD BOY/ATLANTIC/WARNER)

Det er tydelig at P. Diddy har latt sin fortsatt ferske signering Janelle Monae få gjennomslag for sin egen stil; Handlingen til hennes Bad Boy-debut foregår i året 2719, i en verden hvor hun spiller roboten Cindi Mayweather, som forelsker seg i et menneske.

Den seks minutter lange, eventyrlige videoen til singelen “Many Moons”, som også benytter “Violet Stars Happy Hunting”, ble skutt i Los Angeles i sommer, men fikk ikke premiere før fredag. Jimmy Jean-Louis som spiller The Haitian i hennes favorittserie Heroes, samt hennes mentor Big Boi fra OutKast, er noen av dem som er med.

Første del av Janelle Monaes første video:


Den 23 år game, Atlanta-baserte Kansas City-piken, som Puff Daddy signerte i fjor, gav ut Metropolis: The Chase Suite 11. august, to dager etter at hun spilte på Øyafestivalen i Oslo. Den kritikerroste, oppgraderte versjonen av hennes gamle indieutgivelse var det kun hennes mest trofaste fans som fikk med seg.

Utgivelsen kom ikke inn på VG-lista her hjemme, og solgte kun 5000 kopier i USA i den første uken, som resulterte 115. plass på Billboard 200.

Men Diddy har lovet å gi hennes kommende album mer push.

Bak kulissene:
Video: Big Boi fra OutKast går solo med en av Janelles favorittdamer.