Hopp til hovedinnhold

FREDAGSFJAS: Stian Blipp

H.E.R.R.E.G.U.D. (TV2)

 
Da vi gjorde research til vår Fredagsfjas med Stian Blipp, dukket følgende, råsjarmerende CV opp på Google:

Den 23 år gamle bergenseren er dog så inderlig «Mye mere» ® Lars Vaular og Jonas V.

Her har vi altså personen i Norge som er minst truet av arbeidsledighet. Den over gjennomsnittet kjekke eks-Norske talenter-danseren stjal showet fullstendig som dritbra programleder under årets Idol
(sorry, Tone), og har i dag en absurd gedigen kvinnelig fanbase.
I mai 2013 vant han publikumsprisen under Gullruten, der han ble stemt frem som folkets favoritt. Og er rett og slett en sabla fet fyr.
 
Selvsagt måtte vi Fredagsfjase med hele Norges Stian Blipp.

Hei herr Blipp! Hva er helgens vorspiel-anthems?

– Pleier å sette det hele i gang med noe deilig KC & The Sunshine Band eller Curtis Mayfield, bare for å få på noe rumpevrikk til første pilsen. Deretter stuper den musikalske kresenheten eksponensielt med inntaket, og vi ender ofte opp med blytung Die Antwoord eller noe annet som smeller i veggene. Hender at jeg arrangerer en slow motion drikkesekvens til «Chariots of Fire» på tampen før vi drar ut døren.

 
 

Favorittantrekk?

– Minst mulig schwong over antrekket egentlig. Jeans og t-skjorte. Blir mindre oppvask og færre sambuccastørknede dressjakker på den måten. Har tilgode å komme hjem med rene klær fra byen.

Hva spiser du helst & hvor?

– McDonald’s på Grunerløkka har fått kjørt seg rimelig greit i det siste, men en restaurant jeg spiser på, nærmest annenhver dag, er Tasty Thai oppe ved Ringen. Kan snart flytende thailandsk og er på thai-five med personalet! (Sorry. Yrkesskade). Jeg har fremdeles en herlig smak i munnen etter at jeg ble introdusert for et japansk sted der nede med Edderkoppen Teater ved St. Olavs plass. Izakaya, tror jeg det het. De serverte blandt annet spinatpannekaker og andre herligheter med tilhørende japansk snadderøl. Anbefales!


Hva drikker du helst & hvor?

– Whiskey. Hjemme.


Hvem vil du helst møte på byen?

– Jim Carrey på leting etter en protesjé å videreføre sin sjel til. Eller kanskje Oprah Winfrey med de store spanderbuksene på. Vanker fort en bil og en Fernet når hun er i det humøret.

Nachspiel-anthems?

– Akkurat nå kan jeg gjerne høre hele det nye Vaular-albumet fra ende til annen idet natten tar meg. Klasseskive. En sang som svinger fint på narrespiel er Lukas Graham med «Drunk in the Morning». Helst fremført av et unisont nachspiel på en ustemt gitar og møbelperkusjon.  
 


Søndagstitting?

– Søndag er en fin dag å dra frem gamle slægere på seriefronten, synes jeg: It’s Always Sunny in Philadelphia, Community, Blue Mountain State, New Girl, Entourage og Workaholics.

Noen gode råd / mantraer for en suksessfull og fullverdig helg?

– Som min bestefar sa: «En nonne i hånden er bedre enn….» nei, hvordan var den igjen… «To flaming Lamborghinis i gapet er bedre enn…» nei faen… Kommer ikke på den i farten, men det var et skarpskodd mantra om å bare peise alle gasspedaler i bånn. God helg!

Se også: Forrige ukes FREDAGSFJAS: Tooji

Nyeste saker fra 730.no

Les mer