Hopp til hovedinnhold
SOLEN <3 (MARTIN HØYE) 

FREDAGSFJAS: Silja Sol ♥


SOLEN <3 (MARTIN HØYE) 

Oslo! Lørdag gjør Silja Sol dobbel gig på Parkteatret, og bergenseren er enda bedre live enn på plate. Vi lover. Sjekk ut konsertene (hvor en av dem er med fri alder) her.

Vi tok en lettbeint prat med Silja for å lade opp til helgen. Se ukens fredagsfjas under! 

Hei Silja! Hva er helgens vorspiel-anthems? 
– Jeg er litt dårlig på sånn vorspielmusikk. Hører mest på litt mørke, melankolske greier, fordi jeg blir veldig giret og glad av det. Men den der «Rømme fra åna» av Tarmer har jo bra driv.

Favorittantrekk?
– I det siste har jeg nesten utelukkende gått den sort- og hvitmønstrete jakkegenseren min. Du skjønner hva jeg mener om du sjekker insta… Men jeg skal finne noe spennende til parkteateret. Jeg lover. Akkurat nå har jeg for eksempel på meg en knall gul Michael Jackson-genser. Den er kanskje litt vorspiel-aktig til og med.


Hva spiser du helst & hvor?

– Burger på Bien bar i Bergen. Den er jæla god. Med friterte løkringer og pils til.
Hva drikker du helst og hvor drikker du det?
– Hele fjoråret drakk jeg kun Fluffypuffy fra Ujevnt (egentlig heter den visst floradora), en himmelsk deilig bringebær-ingefærdrink som jeg har lagt min elsk på. Ellers går det i 1664 blanc fra Legal (ca. kl. 01.00) eller cava fra hvorsomhelst. Jeg liker også appelsinjuice med fruktkjøtt.

Hvem vil du helst møte på byen?
– Faren din.

Hvem vil du helst IKKE møte på byen?
– Trump, han er dritskummel og farlig.

Preach! Hva er ditt mørkeste partyminne?
– Jeg hadde fest. Det var visst god stemning, men jeg har blitt fortalt at jeg spydde ut vinduet fra 2.etg lenge før midnatt, og at alle måtte pakke sakene sine og gå fordi jeg skulle legge meg. Så det var den festen. Det var jo flaut. Men heldigvis husker jeg det ikke…
Hvem synes du trenger en hvit helg mest akkurat nå?
– Han duden som fyrte av det brannslukningsapparatet på Karpe Diem-konserten.

Nachspiel-anthems?
– OH, der er det mye bra. Narchspielmusikk hører jeg på når som helst på døgnet. Det er svært deilig å sette på «Kelly» av Amason. Og alt fra Fjorden Baby! når som helst. Og Vilde Tuv med «Ensom Cowgirl». «Sentimentalist» av Sondre Lerche er helt nydelig. 

Hvem vil du helst våkne opp med?
– Jeg vil helst våkne opp med bandet mitt. Jeg tror jeg er forelsket.
Søndagstitting?
– Jeg stirrer ofte tomt i taket til å begynne med. Etterhvert setter jeg gjerne på Modern Family, eller henter frem gode gamle Seinfeld, ellers har jeg sett alt av Narcos, og gleder meg veldig til neste sesong! 

Til slutt: Har du noen gode råd for en suksessfull og fullverdig helg?
– Mye skal gjøres når det er helg. Mine topp 5 ting å gjøre:
1. Ta et glass og se hva som skjer videre, for eksempel prate med noen folk jeg ikke kjenner, havne på konsert eller sjekke ut en DJ et sted.
2. Drikke vann innimellom.
3. Gjøre noe som jeg ikke har hatt tid til å gjøre som jeg skulle gjort for en stund siden.
4. Mekke et mesterlig måltid sammen med noen.
5. Gå en tur, enten alene eller med en venn, enten i byen eller på et fjell.

Les mer