FREDAGSFJAS: Russelåt-baronen TIX

16. sep 2016 kl. 00:00
(SIMON TØRNVALL ANDERSEN/INSTAGRAM)

(SIMON TØRNVALL ANDERSEN/INSTAGRAM)


Russelåt-baronen TIX alias Andreas Haukeland er kjent for sine (mildt sagt) kontroversielle tekster og grusomt populære musikk. For 14 dager siden debuterte han på 9. plass hos den norske topplisten til Spotify etter én dag, med sin seneste singel «Dory». Og dette samme dag som Karpe Diem gikk inn på 17. plass.

Folket liker det i hvert fall veldig godt, noe som gjenspeiles greit i antall følgere han har på Snapchat. (Det er over 100k altså.)

Nå har Bærumsgutten tatt en slags helomvending og tilsynelatende byttet ut «i kveld er det lov å være hore» med barnevennlig untz untz. Til glede for store og små!

Derfor har vi tatt en liten prat med 23-åringen, som du kan lese under.

Hei Andreas! Hva er budskapet i «Dory»?

– Mange av låtene er skrevet som historier og de aller fleste er basert på virkelige hendelser som jeg har opplevd på turné. Siste tiden har jeg merket at alt har gått i ett kjør og hukommelsen min følger ikke lenger en tidslinje, men går mer på kryss og tvers. Litt som et stigespill…

– Jeg glemmer ting som skjedde for 5 minutter siden. Det har ført til flere episoder hvor jeg har strukket ut hånden for å hilse på jenter som jeg tror jeg ikke har møtt før, men som det viser seg at jeg har hatt en fortid med. Litt kleint, men gøy. Den handler rett og slett om å ikke kjenne igjen personen du hooket med.

Det ser jo ut til at du klarer deg greit økonomisk. Hvorfor sier du fortsatt ja til russen?

– Tja, hvorfor ikke? Hvorfor skal man si opp jobben sin hvis man elsker den? Jeg er heldig som får jobbe med russen og jeg elsker å omgås med dem.

– Nå som jeg er økonomisk uavhengig kan jeg levere de beste russelåtene gang på gang, og jeg kan faktisk virkelig stå bak det når jeg sier at neste russetid blir den mest legendariske noensinne.

Dory, Ponyville… Flere av de seneste låtene dine henvender seg til barn. Hvor kommer den barnslige inspirasjonen fra?

– Det begynte med at jeg fikk så mye kjeft for enkelte av låtene mine at jeg ville bevise at selv om jeg kunne laget noe helt motsatt og barnevennlig, så ville jeg fortsatt fått kjeft. Og jeg får fortsatt litt kjeft…

– Det er moro å bare slippe fantasien løs og ikke tenke så mye på hva man skriver og vil uttrykke, men heller hvordan folk kommer til å synge med og slippe løs sitt indre barn.

A photo posted by TIX (Andreas Haukeland) (@tixmusic) on


Hører du noe fra foreldrene til dine yngste fans?

– Tro det eller ei, men det er stadig flere foreldre som dukker opp med barna når jeg holder ungdomskonserter. De er som regel storfornøyde og setter pris på holdningene jeg formidler på scenen og at jeg tar meg tiden til å treffe alle kidsa etter showet. Barna forteller foreldrene om personen bak TIX-låtene, og med en gang låtene får et snillere ansikt er det plutselig ikke så farlig med teksten lenger.

– Jeg synes det er kult at de sjenerte «outsiderne» og de kuleste i klassen kan ha noe felles å prate sammen om på skolen etter en av konsertene mine.(DANIEL JOHANNESEN/INSTAGRAM)


Du er angivelig størst i Norge på Snapchat, og generelt rå på promo. Hva kan andre artister lære av deg?

– Tusen takk!<3 Snapchat er det mediet hvor jeg velger å ikke ta meg selv så høytidelig. Der kan følgerne virkelig bli kjent med karakteren TIX – og mannen bak, Andreas. Jeg legger sjeldent ut noe jeg synes er halvveis. Det handler ikke bare om å vise seg frem for fansen – vise frem den nye bilen, eller maten man spiser eller konsertene man spiller. Det viktigste er interaksjonen med de som ser på.

– Jeg ser på følgerne mine som venner og prøver å ivareta en toveiskommunikasjon. Jeg setter av 2 timer hver dag til å svare fansen.

Hva er din drøyeste Snap-opplevelse? (Enten fra deg, eller noe som har blitt sendt til deg.)

– Jeg får tilsendt hundrevis av drøye snaps ukentlig, men noen av villeste episodene er nok de gangene jeg har ment å sende en privat snap, men trykket feil og endt opp med å legge den ut på mystory istedenfor. 30 minutter senere er den sett av 50 000 og jeg er fucked… Jeg fikk svar fra jenta den var ment til, men fikk også svar fra 4-500 andre jenter. You do the math…

Hvilken musikk lager TIX i 2020?

– Sannsynligvis mye av det samme som jeg lager nå, men velger å ikke utgi ennå. Dere får holde ut med russemusikken en liten stund til, så kommer godbitene.

Hva er helgens vorspiel-anthems?

– Denne godbiten her! Etter å ha hørt den kommer du til å elske TIX-låtene og stemningen går i taket!

Favorittantrekk?

– Naken. Etter konsert. På hotellet.

Hva spiser du helst & hvor?

– Det må enten være en sinnssykt god deal eller et sinnssykt godt måltid. Lite som slår kanelbollene på IKEA eller «wiener for en tier». Hvis ikke det er IKEA eller Statoil i nærheten blir det biffmiddag eller sushi på den mest classy restauranten vi finner.

A photo posted by TIX (Andreas Haukeland) (@tixmusic) on


Hva drikker du helst og hvor drikker du det?

– Jeg elsker når lokale konsertarrangører viser hva stedet deres er kjent for. Og da snakker jeg egentlig ikke om lokalbrygget øl… #Hjemmebrent=Fest

A photo posted by TIX (Andreas Haukeland) (@tixmusic) on


Hvem vil du helst møte på byen?

– Paradise-Mayoo! <3 Han tar alltid med vennene sine på McDonalds etterpå, og det virker som at han som oftest er edru så da slipper man å ta taxi.MAYOO: ER OFTE EDRU OG TAR VENNER MED PÅ MACCEN (INSTAGRAM)


Hvem vil du helst IKKE møte på byen?

– Haters, feminister og spesielt feminist-haters. Man går ut for å ha det fett, ikke for å diskutere om Karpe Diem lager bedre musikk enn meg. (For det vet vi alle at de gjør. Grattis med fantastisk albumprosjekt og 3x Spektrum gutta!<3). Btw, musikken min betalte for drinken jeg nettopp spanderte på deg.

🙂

Hva er ditt mørkeste partyminne?

– Jeg har inngått forlik med Cirkus Arnardo og kan dessverre ikke snakke om hendelsen i offentlighet.

Hva er det dummeste du har brukt penger på?

– Da jeg kjøpte hundrevis av frossenpizzaer for å lage en morsom mystory uten å tenke over hva jeg skulle gjøre med det etterpå.

Jeg har dekorert alle rommene i leiligheten min med pizza!😁Par hundre pizzaer😁 I dag MÅÅÅ dere sjekke mystoryen min, hahahha😂 #FordiJegKan Mystory: tixmusic Tag en venn som vil komme på pizzabesøk😏

A photo posted by TIX (Andreas Haukeland) (@tixmusic) on


Hvem synes du trenger en hvit helg mest akkurat nå?

– Manageren min. Han er ny i gamet og har blitt bitt av turnébasillen. (Vi har alle har blitt revet med en gang eller to). Neste gang vi må stoppe på legevakten for at du skal sjekke deg får du sparken. Skjerpings!

Nachspiel-anthems?

– Jeg er faktisk blodfan av Nickelback. Liker å sette det på og se hvem som faktisk har noe på nachspielet mitt å gjøre.

Hvem vil du helst våkne opp med?

– Kjæresten min. (Eller Paradise-Mayoo?<3)

A photo posted by TIX (Andreas Haukeland) (@tixmusic) on


Søndagstitting?

– Dokumentaren til Justin Bieber. Gjør meg klar til en uke med studioarbeid før neste helgs konserter står for tur.

Noen gode råd for en suksessfull og fullverdig helg?

– På en konsert i Sverige i vinter ble jeg introdusert for en kur mot fyllesyke som heter Bakis. Det funker! Ellers er det egentlig bare å jobbe hardt og pule i vei, men nei er nei. #GotYourBackAmnesty

Forrige Fredagsfjas: P3s unge, dumme radiostjerner