Hopp til hovedinnhold
Birras og burger gjer Ronny Brede Aase til ein glad gut (Instagram)

Fredagsfjas: Ronny Brede Aase deler sine beste tips og verste partyminner ♡

Fredag = fredagsfjas.

Den semi-faste spalten hvor våre favorittfjes brekker ned sitt favorittfjas når det nærmer seg helg.

Tidlig i september kunne Ronny Brede Aase fortelle at han, sammen med Markus Neby og Silje Nordnes, trer av etter 10 år i tjenesten 🙁

P3-troikaen er nå inne i sin aller siste sesong.

Det er lov å kjenne på følelsene:

https://www.instagram.com/p/B1-2Uf1oDb4/?fbclid=IwAR2hcKWXJ1_LTCQLhHMs3GyopsvIF__IovTTNzmRNfh5hqd2cnt63k60U_0

I dag brekker den sertifiserte nasjonalskatten ned sine helgefavoritter, mimrer om tiden som kaptein på P3s flaggskip, og forteller om tiden etter det som blir siste sending.

Ronny kjører selvfølgelig nynorsk.

– Det blir veldig merkeleg å ikkje skulle starte dagen med det eg likar aller, aller best. Og det er rart å gje seg i draumejobben. Men på same tid kjenner eg at det er litt deilig å skulle gje seg medan alt ved jobben framleis berre er heilt fantastisk moro. Eg vil sjå attende på det som den beste tida i livet, sier Ronny til 730.

– På den andre sida kan det jo hende eg no får meir enn 5 timar søvn, tid til kaffi og frukost heime. Og så blir det jo veldig stas å kunne bli morgonradiolyttar.

P3morgen, slik vi kjenner til det, har siste sending 20. desember, og fritidskalenderen er fremdeles helt åpen.

– Heilt ærleg: Ingen planar, utenom at eg har ønskt meg ein skikkelig lang ferie og ei periode der eg kan puste litt. Eg har jo laga radio omtrent kvar arbeidsdag i 10 år. Eg og forloveden min, Tuva, har prata masse om at vi kanskje berre skal starte nabolagspub. Eller eit lite boutique hotel i Hellas med koseleg bar og basseng.

I løpet av de 10 årene vi har kunnet våkne til Ronny og gjengen, er det noen minner som stikker seg ekstra ut.

– Det er jo stas at vi har hatt begge våre statsministrar denne perioden, og både kronprins og kronprinsesse som gjestar. Det har vore stas å sende frå Svalbard. Det var stas å få eigen benk i Førde, som vi seinare sendte direkte frå medan Vilde og Anna spelte «Vestlandet» med Markus på gitar.

#nkvo:

https://www.instagram.com/p/Bc4b8CuH7lV/

– Og vi har møtt så mange lyttarar! På julefrukostar, utesendingar og festivalar. Og det er alltid nydeleg å møte dei som faktisk står opp med oss!

– Men svaret er nok litt klisjé. Dei beste augneblunka er når eg kosar meg i studio på ein heilt vanleg onsdagsmorgon. Når eg ler sånn skikkelig godt før kvart over seks. Då er livet ganske perfekt.

Hva kommer du til å savne aller mest? 

– Å kunne skravle med Neby, Nordnes og dei nydelege lytterane om alt som foregår i verda og livet, kvar einaste morgon. Det er like kjekt kvar einaste dag. Og så elskar eg å få lov til å introdusere P3-lytterane for nye, nydelege låtar. Det er alltid magisk!

https://www.instagram.com/p/B1-j1n_inMj/

Så, litt klassisk fredagsfjas med fjasekongen fra Førde!

Hva er ditt favorittantrekk, Ronny?  

– Eg elskar å gå med shorts. Det følast så fritt! Shorts og mjuke hettegenserar. Eg prøver å bli litt flinkare til å kle meg i skjorter for tida. Det går heilt ok.

Hvem vil du helst møte i helgen? 

– Mine næraste vener, for øl og fjaseri på lokal bar. Og så skal eg henge litt med P3morgen-redaksjonen. Det gler eg meg til, for dei er skikkeleg fine folk – òg på fritida!

Hvem vil du helst IKKE møte i helgen? 

– Eg gjennomførte nylig eit ganske røft halvmaraton. Krampefestival i leggane på andre halvdel. Så denne helga ønskjer eg ikke å sjå eit einaste startnummer. Eg vil ikke treffa ein einaste person i joggetights. Ingen personlege trenarar eller pulsklokkenazistar. Berre folk som drikk iskalde birras og elskar taco.

https://www.instagram.com/p/B2rcf58CcFj/

Topp 3 mennesker du ville invitert hjem på middag? 

– Jon Brungot (kjernekar og joggemotivator), Sigrid (leverandør av årets beste festivalkonsertar) og Yama Wolasmal (Dagsrevyens knallharde rockestjerne av eit nyhetsanker). Eg hadde servert bolognese.

🍝 Mums! Hva er helgas vors-anthem(s)? 

– Denne sommaren har ingenting fått meg i så godt humør som Vampire Weekend-låta «This Life»! Den kjem eg aldri til å bli lei. Til den fyrste øla, medan eg kler på meg og gjer meg klar fyrer eg gjerne på Bombay Bicycle Club sin nyaste «Eat, Sleep, Wake». Sånn perfekt tusle-rundt-i-leiligheita-og-gle-seg-til-kvelden-låt.

Hva er helgas nachs-anthem(s)? 

– Heile det nye albumet til Bon Iver. Men eg er generelt nach-skeptikar, så eg høyrer på det albumet og draumer om ein iskald vintermorgon med fyr på peisen og kaffi i koppen. Og det skal eg få til over nyttår, for eg og Fellman har kjøpt oss leilighet med peis. Og eg har kjøpt nye Bon Iver-plata på vinyl. Så då får det erstatte nach for meg.

Hørtes drømmig ut. Hva er helgas beste danselåt? 

– Eg er ikkje ein dansar, men eg blir jo gira av og til. Viftar litt med hendene og syng med.

– For tida elskar eg Sam Fender (FAEN SÅ GOD HAN ER!) sin «Will We Talk?». Ein slags ung, britisk Bruce Springsteen. Eg kjenner ellers at det rykker litt av Kygo og Whitney sin «Higher Love». Og så vil det til evig tid klikke fullstendig i allsangsbehovet når eg høyrer The Killers-låta «Mr. Brightside» på uteplass. Resten av livet, tenkjer eg.

En solid liste! Hva spiser du helst, og hvor? 

– Izakaya har fantastiske japanske smårettar og fantastisk stemning, Lofthus Samvirkelag har byens beste pizza. Eg og Fellman har alltid ein søndag i året på den ekstremtrivelege franske restauranten Chez Colin. Og så har Kverneriet og Døgnvill fremleis byens beste burger.

Takk for tips! Hva drikker du helst, og hvor? 

– Einstock White Ale frå Island (OMG, så god!!) på Postkontoret på Tøyen. Eller berre standard halvliter på Grisen, nabolagspuben Pane Vino eller Tavernan på Youngstorget – kor eg kjører fries og bernaise på sida! <3

https://www.instagram.com/p/BzTNNLqi1MO/

Herligggg! Hva inntar du helst som nattmat? 

– Torggata har ein helag burger-treeinigheit med Munchies, Wunderburger og Troys. (Kom attende til austkanten, Troys!!! Eg savnar dykkar fantastiske søtpotetfries og perferkte burger!)

Håper de leser dette. Hvem vil du helst våkne med? 

– Forloveden min, Tuva Fellman, seff! Og på sikt ein cute dawg som hoppar opp i senga for å vekkje oss. Helst ein toller. Shit, eg har lyst på hund!

https://www.instagram.com/p/B0Djx_BiGP5/

https://www.instagram.com/p/Bk3A9sZHkjY/

Hva er ditt mørkeste partyminne? 

– Eg har kasta opp på ein del upraktiske plassar då. Ut av en taxi i fart gjennom Oslo sine gater, utover eit heilt kvartal etter ein betre tapasmiddag med min kjære.

– Og så var det jo den gongen eg moona ut av vindauget på ein russebil gjennom heile Førde sentrum. Det var etter ei flaske heimelaga vin på starten av gjæringsprosessen. Den natta spydde eg så hardt at eg sprengte fleire blodkar i fjeset og måtte på pencilin-kur. Og då elveblesten slo ut i voldsomt omfang den påfølgjande veka oppdaga eg òg at eg var allergisk mot pencilin. Så noko godt kom det jo ut av heile greia.

For en historie, Ronny. Hva er det verste du har sendt eller delt fra mobilen en fuktig kveld på byen?  

– Eg er ganske flink til å legge ifrå meg mobilen på fest. Det eg blir flauast av er nok dei gongane eg har blitt for ivrig, og har delt stories der eg syng høgt, surt og alkoholbefengt. Då vrengjer heile kroppen seg i skam når er oppdagar storyen med lyd dagen derpå. Men så slettar eg det ikkje, for eg føler eg må stå i at eg har lagt det ut, sånn at eg lærer til neste gong.

https://www.instagram.com/p/BueG6InnO6j/

Du er sterk. Ditt beste dagen-derpå-tips? 

– Det viktigste er jo å innta deilig mat og masse væske før du legg deg. Då vil alt bli lettare dagen derpå. Mitt beste tips er rikeleg med søvn, baconsnacks og Pepsi Max.

Nam nam! Søndagstitting da? 

The Office US for 10. gong medan vi lagar søndagstaco. Ellers har eg nyleg sett og elska Euphoria. Og så syns vi, her i hushaldninga, at Ex on the Beach leverer godt òg i andre sesong.

https://www.instagram.com/p/B2j6sf7CYqZ/

Hva er dine beste tips for en skikkelig bra helg? 

– Masse søvn, rolege morgonar med kaffi og eit soundtrack du elskar. Og grilled cheese (cheddar, krydder og bra pølse mellom to skiver, stekt lenge på middels varme i steikepanne med masse smør. Ohlala!).

– Og spontane birras med gode vener, kanskje til og med på ein bar eg ikkje var vore på før.

Takk for tips, og takk som stilte. God helg!

– Sjølv takk!

Bonus: Sex- og sommertips med Tuva Fellmann

Les også: Ida Fladens beste helgetips og verste fylla-minner

Les mer