Hopp til hovedinnhold

FREDAGSFJAS: Nosizwe Baqwa

ÅÅH, LØØV LØØV LØØØV @ KOZ-IZWE (JAN TORE ERIKSEN)

Selv om solen glimter med sitt fravær store deler av året i kalde Oslo, så er én stk flott ung kvinne ansvarlig for at vintermånedene i hovedstaden oppleves som langt lysere og varmere enn i resten av landet: Bak enhver råtass står det ofte en desto råere lillesøster, og vi tør nesten påstå at brorparten av Madcon-Tshawes sjarm er tjuvlånt rett fra hans kjære (og noen år yngre) søster Nosizwe. Den sexy, samfunnsbevisste, politisk aktive, eksplosive, beleste, reflektere og karismatiske soulsangerinnen er ennå ikke et husholdsnavn på linje med Freia, Toro eller storebror, men vi spiser katten vår om ikke mors musikkarriere straks skyter til værs som en luftballong:

 

(På høy tid, assa.) 29-åringen, med sine velmodne takter og barnslige fakter, er i disse dager brennaktuell via den råflotte debutsingelen «Do You», og vi hollererte seffern på supermor som var tjommi og brakk ned sin helgemoro for oss. 
 

Hør singelen her:

(Fortsetter under.)

Heia Nos! Hva er helgas vorspiel-anthems? 
 
– «You Don’t Know Me», Armand Van Helden. DA blir det dancing i stua!
«Intergalactic» med Beastie Boys er perfekt til å stramme opp breakdancing-movsa. «Smiling Faces» med Gnarls Barkley får meg til å hoppe og smile med
øynene lukket.
 
Favorittantrekk? 
 
– Så lenge jeg har på Pippi Langstrømpe-støvlene mine er det ett fett hva resten av antrekket angår. Det pleier å gå i stramme, sorte bukser helt opp under puppa, en sort topp, og vintage Armani-herrejakka mi. Pimpin’.
 
Hva spiser du helst & hvor? 
 
– Det er lenge siden jeg har spist et super godt måltid ute. Altså. Spiser jo en del på Far East og lignende Asian sjapper nedi byen. Men det blir mer hurtig middag. Ikke koooz. Er jo veldig glad i de ferske vårullene og wonton suppe på So Mot. Blir som regel til at jeg lager middag eller bare spiser restene til bollas middag når ikke Gude kommer på besøk og disker opp no’ digg. Har tilbrakt mye av tilværelsen på Delicatessen. Ikke fordi jeg synes tapasen er så fantastisk. Men få steder i byen har like god stemning. Høylytte middager med byens beste damer. Selv om det ikke blir like mye tid til det nå. Gleder meg til en søttenretters middag et fancy sted. Illegal for Life. Hele menyen rett opp og ned.
 
Hva drikker du helst & hvor? 
 
– Shaaaaize. Har du møtt meg på byen veit du how it goes down, lizzom. Prøver å holde meg til hjemmefester.
 
*Smask.* Hvem vil du helst møte på byen? 
 
– Vanskelig. Har på følelsen at jeg og Beyoncé hadde drept hvilket som helst dansegulv i verden. Jeg tenker mye på henne mens jeg danser ut på byen. 
Har bodd noen steder i verden, hvis jeg kunne velge, hadde jeg flydd opp alle bestisene fra Sør-Afrika, masha dem opp med bestisene her, og bare,
åååååååhhhhhh!!! <3 savn.
 
Hvem vil du helst IKKE møte på byen?
 
– Han som klikka på ALLE på McDonald’s en sen natt. Han hadde vondt i hjertet, han.
 
Nachspiel-anthems?
 
– Da er jeg gjerne mer i allsanghumør og ikke like opptatt av å være dj. Og sulten. «Halo» med Beyoncé, gjerne med følgende moderne dans interpretation. Ellers funker det best med deilig, cool, ska, ala Desmond Dekker. Og Sade. Og Lucy Pearl.
 
Hvem vil du aller helst våkne opp sammen med?
 
– Kjæresten er fin, han. Beyoncé låner vel sikkert soffan.
 
Søndagstitting på tv’en når du er klein?
 
– Helst noe morsomt. Er glad i True Blood men det kan bli litt mye blood på en søndag. Har du sett Buffalo 66? Se den.
 
♥♥♥
Jenta si, gitt. #YOLO er sjukt vinter’n i fjor, helgas motto? #DOYOU, vel.
 
Pullup & god fredag!

Se også: Forrige ukes #FREDAGSFJAS: Siri Stranger

Nyeste saker fra 730.no

Les mer