Hopp til hovedinnhold
Blippolini må jobbe med pappakroppen (instagram.com/stianblipp)

FREDAGSFJAS med Stian Blipp: – Pappalivet har gjort meg til en forbanna grinegutt

Fredag, og endelig ny runde favorittfjas fra favorittfjes!

Denne uken er det folkefavoritten Stian Blipp som brekker ned sine helge(u)vaner.

I 2013 beskrev vi Stian som «den personen i Norge som er minst truet av arbeidsledighet». Intet nytt å melde på arbeidsfronten i 2019 med andre ord, men på privaten har det skjedd omveltninger.

– Jeg har blitt 45 år siden sist vi snakket, 730!

– Har hus på Bekkelaget, SUV, unge på armen og preiker med naboen over hekken om platting og om hvorfor pappen blir hentet så sjeldent. Jeg har blitt en karakter fra Side om side.

Og som boxfresh baby daddy følger pappaperm, som har holdt Stian på tå hev:

– I forkant av permen, så husker jeg at jeg sa «blir digg med pappaperm nå! Trenger litt ferie». For å si det sånn: det hadde vært mer ferie å bære stein i Sibir.

View this post on Instagram

Med 3 uker igjen av pappaperm, så tar vi en liten evaluering.

A post shared by Stian Blipp (@stianblipp) on

Pappalivet byr også på blauthjerta og gøyale øyeblikk. Kort oppsummert: 

– Pappalivet har gjort meg til en forbanna grinegutt. Jeg gråter av alt! På siste sesongen av RuPaul’s Drag Race, så gråt jeg vel i snitt to ganger per episode. De er jo så forbanna flinke!

– Jeg har vekket min datter flere ganger fordi jeg ler hver gang hun fiser i søvne, fordi jeg har humoren til en 6-åring. Oooog… Jeg har etter en natt med null søvn utbasunert «DET E JO FAEN MEG HELT SINNSSYKT DETTE HER» alene i sengen.

Med gutteaktig sjarm og en kropp full av tatoveringer, er ikke «nerd» første tanke som slår ned når man ser Stian. Men det skal han motbevise med Nerdelandlaget.

En podcast som «er havnen hvor vi alle samles og kan ventilere ut all oppsamlet geekiness som bobler i oss», ifølge Stian selv.

– Det skal sies, min podcast er et nisjetilbud til de grader. Det er det jeg elsker med den. Vi snakker om all-things-spill og nerdeuniverset.

– Hos oss får du ikke hotte kjendisintervjuer og gapskrattende kødderinginger, du får en gjeng som er lidenskapelig opptatt av spill og underholdning og som er ganske så flink på å formidle det!

Men du, Stian. Du slår, nerdepodcast til tross, på et vis et slag for den stereotypiske nerden. Hvor nerd er du egentlig

– Det er ikke mange spill jeg ikke har testet, jeg har tatovert hele leggen med spillreferanser, jeg har sett hundrevis av episoder av japansk anime-serier, jeg har et Marvel encylopedia, jeg slurper i meg alt av pop-kultur og har Link fra Zelda sin bue hengende på veggen.

– Er det nerd nok for ya?!

Gutt(29)erom <3 (foto: Stian Blipp)

Og for å runde av: foruten de tusen ballene du alltid virker å ha i luften, har du noen prosjekter fremover du kan gi oss litt innblikk i?

– Det blir ny runde med Senkveld, så jeg er tilbake på skjermen der i september.

– Ellers har vi har mange spennende planer, blant annet for Nerdelandslaget, vi ser litt på live-pod til høsten, så det blir kjempegøy.

– Så det er nok av baller og jeg gleder meg som en bikkje!

Det var litt om Blipp, nå er det dags for klassisk fjasing!

Hvem vil du helst møte i helgen?

–  Tjommier jeg ser for sjeldent og noen beinkalde beger med bayer.

Hvem vil du helst IKKE møte i helgen?

–  Kemneren og en lunken Ringnes.

Hva er ditt favorittantrekk?

– Et som jeg må forsvare. Noen ganger ser jeg meg selv i speilet før jeg går ut og tenker «denne kommer du til å få nokke drit for. Wear that shit like a baws!».

Topp 3 mennesker du ville invitert hjem på middag?

– Aurora, Kamelen og Torkjell Berulfsen.

Hva er helgens vorspill-anthem(s)?

– Lizzo med «Juice», Sampa the great med «Final form», litt Pasha inn i mixen der og en dæsh Kjartan Lauritzen.

Hva er helgens nachspiel-anthem(s)?

– Der er jeg en enkel fyr. Bare copy-paste spillelisten fra Heidis Bierbar, så er jeg strålende fornøyd. Om det er gitar til stede, så må folk lide seg gjennom «Mr.Big – To Be With You» fra yours truly.

Grøss. Hva er helgens beste danselåt? Hvilken låt gjør det umulig å sitte stille?

– Little Big med «Skibidi». Du kan ikke få den servert tørt, vel og merke. Det bør ha blitt nikket ned noen birras før du klasker den på.

Hva spiser du helst og hvor?

– Er en sucker for burgern på Døgnvill. Den tar jeg hvor som helst og når som helst.

Hva drikker du helst og hvor?

– Tar gjerne en hissig whiskey på Andre Til Høyre. Om jeg føler meg freaky så blir det gjerne en New York Sour også.

Hva inntar du helst som nattmat?

– Kjært, nydelig transfettbarn har mange navn, som de sier. Den gylne måke, Mickey D, Den gule fuggel. Mc-fucking-Donalds.

View this post on Instagram

Meg når folk sier jeg ikke må gape over for mye.

A post shared by Stian Blipp (@stianblipp) on

Hvem vil du helst våkne med?

– Min nydelige kone og datteren vår i mellom oss. Aaaaaaw. Aaaaaaaaawww.

Aaaawwww. Hva er ditt mørkeste partyminne?

– Var på ferie og kom hjem fra fest klokken 09.00 om morgenen bare for å møte husverten som minnet oss hyggelig på at det var utsjekk klokken 11. Den dagen gråt jeg noen mannetårer med bagasjen i neven, ute på gaten i 35 grader med en snau promille på 2.

Ditt beste dagen-derpå-tips?

– Ikke marinér i sjiten. Kom deg ut av huset! Og for å slippe hele hangoveren så knuser du nedpå en 1.5 l med vann før du legger deg. Problem fixed.

Takk! Søndagstitting?

– Rick and Morty, Killing Eve, RuPauls Drag Race (ja, jeg er fan). Kjør på med lett og ledig. Dette er ikke dagen for de tunge titlene.

Hva er dine beste tips for en skikkelig bra helg?

– Det jeg kaller å BESCHTEMME SEG! Gå all in! Om du ikke er keen på å dra ut, så går du all inn på en heavy me-time-kveld i undertøyet med det niceste du vet.

– Om du velger å gå ut på byen, BESCHTEM DEG for at du skal gå ut guns blazing. Om du er stuck i familieselskap, så familier du dritten ut det selskapet.

– Half-assing leder sjeldent til en fet helg, eller en gøy historie.

Ikke sant! Siste spørsmål: Hva er verste du har sendt eller delt fra mobilen en fuktig kveld på byen?

– Sendte bilde av ræven min engang. Vetta f hva jeg håpte å oppnå med det, men det var en god rævdag, så jeg kjørte på. Ble ikke noe action.

– Takk for gøyal prat – og god helg!

Les også: Avslører kjent kjæreste? FREDAGSFJAS med Victoria

Nyeste saker fra 730.no

Les mer