FREDAGSFJAS: Piateed 🍷

14. jun 2019 kl. 13:10

Hvis helg hadde et ansikt (Instagram.com/Piateed)

Fredag! Fredag! Fredag!

Og ny runde Fredagsfjas.

Dette er spalten hvor våre favorittfjes deler raust og åpent om sine helge(u)vaner, og alt helgene byr på av både trivelige og utrivelige minner.

Denne ukens favorittfjes er komiker (og bonus: influencer) Maria Stavang, aka Hele Norges Piateed. 

View this post on Instagram

Dyre klær til en billig jente.

A post shared by Maria Stavang (@piateed) on

Med ironisk distanse til det meste, for ikke å snakke om en raus mengde selvironi, har Maria Stavang aka Piateed på kort tid markert seg innen den norske underholdnings- og influencerbransjen som vi jo er så glade i.

– Karrieren har vært som å putte Mentos i en Cola Light! Veldig brå, litt gris og masse som skjer på en gang! Stas!, sier Maria til 730.

– Jeg har gitt meg selv den beskyttede tittelen influencer, men også komiker. Det går mye i standup, video, Instagram og reising rundt omkring i landet og til den nærmeste Heidis. Verdensbeste sted.

Ikke akkurat en kort to-do-liste, og med karriere i mentos-i-en-cola-light-tempo har Maria tatt med flyttelasset til Oslo for å fylle på CV-en.

– Jeg driver og spiller inn noe TV som kommer til høsten!, avslører Piateed, uten å egentlig avsløre noe som helst.

– Også har jeg fått den store æren av å holde i årets Julelatter på Latter til vinteren sammen med to av de guttene jeg både ler mest av og med, sier hun.

(Guttene hun ler mest av og med er da altså Martin Lepperød og Henrik Farley, red.anm.)

Grattis!

Les mer om hva Maria bedriver med i helgen – og all dens fordeler og ulemper. For det er jo som Maria sier selv: – Digg med helg.

View this post on Instagram

Digg med helg.

A post shared by Maria Stavang (@piateed) on

Hei Maria! Hvordan går det om dagen? Hvordan behandler livet deg? 

– Livet er skjønt om dagen! Det gir meg masse energi, nye mennesker og fantastiske minner!

– Samtidig som man føler litt på at livet ikke er en Hollywood-film som ender prinsesse-lykkelig. Fordi som oftest så er det ikke sånn at han du traff på nattbussen hjem viste seg å være din livs største kjærlighet likevel. Men man kan jo drømme.

Man må ikke gi opp håpet! Og hvordan er influencer-livet om dagen? 

– Det er veldig forvirrende! På ene siden så vil jeg bare dra på jazz-arrangement med 69 kr på konto sammen med jevnaldrende, når det jeg egentlig burde gjort var å lese til eksamen. Hvor jeg selvfølgelig utdanner meg til noe kreativt som jeg ikke kommer til å få noe jobb i.

– MEN igjen så digger jeg å ha hjemmekontor, ikke vite hvilken dag det er og jobbe med ting som får meg til å tenke «lol at dette her er jobben min.» For tenk at det er en ekte jobb å være influencer?

Ja, tenk det. Hva får deg til å skratte ekstra mye? 

– Kroppens eget instrument, rumpehullet.

– Jeg skulle gjerne sagt at knallhard mørk satire og politisk humor er det som får meg til å le mest, men nå er jeg miljøskadet og kommer fra et veldig luftig hjem, så da er fis det morsomste jeg vet om. Jeg får aldri så lyst på kjæreste som når mamma fiser og pappa holder på å le seg ihjel. Romantisk, ikke sant?

View this post on Instagram

Fra en casanova til en annen.

A post shared by Maria Stavang (@piateed) on

Der har du ekte kjærlighet <3 Men, hva gir deg nedovermunn? Har du et eksempel på ekstremt dårlig humor? 

– Om ting blir for kleint! F.eks Klovn! Det er helt grusomt.

– Den typen humor «Pnei jeg har gjort min søster gravid, jeg trodde det var min kone som lå i sengen når jeg kom hjem full.» Det blir for vondt for meg, og jeg må slå av og det holder ikke med pute foran fjeset. Det må dobbel-dyne til.

Hva er ditt favorittantrekk? 

– Jeg er utrolig glad i å løfte frem mitt hviteste tilbehør, rumpen. Så noen litt tighte 501 jeans og en turtleneck slår som oftest ikke feil.

View this post on Instagram

Jaja litt flaut og måtte gå walk of shame i gårsdagens antrekk.

A post shared by Maria Stavang (@piateed) on

Hvem vil du helst møte i helgen?

Folk som jeg har internett-flørtet med på DM. Du vet de man aldri har møtt, men som man klemmer første gang man ser hverandre for dere runker hverandres stories?

Vi skjønner akkurat hva du mener. Hvem vil du helst IKKE møte i helgen?

– Tix.

Topp 3 mennesker du ville invitert hjem på middag?

– Det må bli folk som jeg ikke har sett på mange år! Renate som var klassens dronning på barneskolen, for hvordan går det med henne egentlig? Florian som jeg var kjæreste med i barnehagen? Har han det bra? Og ikke minst hvordan går det i livet til Kristian som gav meg mitt første kyss på Kielfergen i 2009?

Det lurer vi også på. Hva er helgas vorspill-anthem(s)?

«What Makes You Beautiful» – One Direction.

ENIG. Hva er helgas nachspill-anthem(s)?

«Fångad av en Stormvind» – Flickan.

Hva spiser du helst og hvor?

– Å bøtte nedpå rolige halvkilo med sjokoladepudding og vaniljesaus er min favoritthobby om dagen. Og vet du hva? Det kan man gjøre hvor som helst, utenom på fly, for du får det ikke med deg igjennom sikkerhetskontrollen. Dét og majones.

Notert. Hva drikker du helst og hvor?

– Ettersom jeg både skal gifte meg, døpe ungene mine OG bli begravd på danskebåten, så må det bli den mest harrye drinken jeg vet om, og det er Vodka Red Bull.

View this post on Instagram

A post shared by Maria Stavang (@piateed) on

Hva inntar du helst som nattmat?

– Jeg spiser ikke nattmat!! Rar ting, ikke sant? Men jeg har en lei tendens til å tro at jeg er en måke når jeg spiser nattmat, så jeg overspiser og får så vondt i magen at det som kommer ned det må opp!

– It’s a curse and a blessing, for da slipper jeg å gulpe babb-saus dagen derpå.

Kjenner ikke igjen følelsen du beskriver, der. Hvem vil du helst våkne med?

– Alle de jeg klarte å lure med meg på nach. Så mange som mulig.

Hurra! Hva er ditt mørkeste partyminne?

– Den gangen jeg trodde det var fett å leke rollespill i rennesteinene på Youngstorget. Hvilken rolle spør du? Hørt om Gollum?

View this post on Instagram

På dette bildet har jeg 7 kilo spekeskinke mellom tennene. Snakkes neste år vb dag!!!

A post shared by Maria Stavang (@piateed) on

Haha, skulle gjerne vært tilskuer. Ditt beste dagen-derpå-tips?

Det må være å kjøpe seg is, gå seg en tur og høre på podcast.

– ELLER alltid ha en løs avtale med venner om at dere skal spise middag sammen uansett hvor høy promille du hadde dagen før.

Søndagstitting?  

– Jeg er jo en stor animasjonsfilm-fan. Alt ifra Disney til Studio Ghibli. En rørende animasjonsfilm gjør det for meg. Så får jeg grått ut litt fylleangst også :):)

Hva er dine beste tips for en skikkelig bra helg?

– Ikke planlegge noe i forkant!! Det blir som oftest de beste helgene.

Hva er verste du har sendt eller delt fra mobilen en fuktig kveld på byen?  

– Jeg byttet ut «E du ute» med en video av Bård Hoksrud som snakker om brunost. Funket ikke så bra.

Klassiker. Takk som delte og god helg!

– Takk det samme!

Les også: Grov Fredagsfjas med Jonis Josef