Hopp til hovedinnhold
Deg i kveld? (Instagram/dr.jones)

Fredagsfjas med P3-favoritt Jonas Jeremiassen Tomter alias Dr. Jones

Denne går ut til de mest lojale P3-lytterne.

For de vet at: P3 ikke ville vært det samme uten produsent Jonas Jeremiassen Tomter alias Dr. Jones, som står bak spakene i blant annet P3morgen og Lørdagsrådet.

De som kjører ønskerepriser aka podcast av særlig sistnevnte sending har hørt godsnuten i Epilogen hvor det prates løst og fast med programleder Live Nelvik. (Epilogen får oss til å lure på hvorfor du ikke er mer på radio, Jonas?).

Det var kort om Jonas. Neida. Men Jonas, hva må de som ikke kjenner deg, vite om deg, Jonas?

– De som ikke kjenner meg driter vel i hvem jeg er. Så de som ikke kjenner meg bør ikke vite noen ting. De må bli kjent med meg da. Så kan jeg si hvem jeg er.

View this post on Instagram

Lyd på. @danieldorvik har sendt meg denne videoen. Han kaller den: «Jonas skjønner ikke hva lyden er»

A post shared by Jonas Jeremiassen Tomter (@dr.jones) on

Enkelt og greit! Gjennom din tid i P3, er det noe du har opplevd som ekstra stas? 

– Jeg husker en sommerdag i juni 2012 da jeg snek meg med Ronny Brede Aase backstage på HOVE-festivalen. Ronny skulle intervjue The Shins-vokalist James Mercer på en strand nede ved vannet. Jeg bar videoutstyr for kameramannen, og det trengtes ikke i det hele tatt. Var livredd for at vaktene skulle gjennomskue oss, men det gikk bra.

– Mercer er egentlig kjent for å være ganske rar og vanskelig, men intervjuet gikk kjempebra og han spilte akustisk for den lille P3-gjengen som sto rundt ham. Sola skinte. Vi drakk øl og fikk helten vår spille The Shins-låter slik de bør oppleves.

View this post on Instagram

Obligatorisk Øyabilde nr2: Ronny og jeg koser oss!

A post shared by Jonas Jeremiassen Tomter (@dr.jones) on

Hvilken drøm! For å runde av før fjasen. Du har jo sittet gjennom utallige problemer og løsninger i Lørdagsrådet. Er det en stakkars der ute som fortsatt er med deg i tankene? Et problem som har satt seg ekstra godt på minnet? 

– For meg er alle problemene i Lørdagsrådet viktige. Det er det som gjør Lørdagsrådet så gøy år etter år. Alle de folka som baler med livets små og store floker. Jeg elsker det. Et godt problem, ah, det er så digg. Et godt problem er vanskelig å få taket på, man må snakke sammen med andre. Se de ulike løsningene i øya. Grave frem essensen. Da er menneskene best. Når vi i et kvarter, tjue minutter prøver å finne den BESTE løsningen – til noen vi ikke kjenner. Namnamnam.

– Jeg leser mellom hundre og to hundre problemer i uka. Gang det med førti sendinger i året. Gang det med åtte år. 30 000 problemer da… minst. Det går i surr for meg.

Vi fjaser videre! 

Hva er ditt favorittantrekk? 

– Den grønne skjorta mi. Den er akkurat passe trang, slik at jeg føler meg sterk og ikke dvask. Også har jeg grønne øyne. Da blir de ekstra grønne. Visste du at bare to prosent av verdens befolkning har naturlig grønne øyne? FØKK YEAH!

Hvem vil du helst møte i helgen? 

– En som vil drikke. Se teater. Og så drikke mer.

Nydelig 💚 Hvem vil du helst ikke møte i helgen? 

– Nynazister, rasister og sinte folk. Helgen er jo glad-tid.

Verste folka. Topp 3 mennesker du ville invitert hjem på middag? 

– Denne ukas Lørdagsrådet er ikke så verst: Anne Lindmo, Jonis Josef og Odd Nordstoga. (Live må også få være med).

Vi vil også være med! Hva er helgas vorspill-anthem? 

– Dette har jeg gruet meg til. Jeg hører på så mye trist musikk – og gammal musikk. Talking Heads liker alle folk. «Life During Wartime». Fantastisk låt. Ellers setter jeg på P3-spillelista på Spotify. Den er alltid bra!

Hva er helgas nachspill-anthem?

– Jeg har uendelig med nach-musikk, men jeg elsker Tom Waits. «Nighthawks at the Diner» fra 1975 er mitt favorittalbum. Det er perfekt. Til alt.

Hva er helgas beste danselåt? 

– The Hoggorms er mitt favorittband. Pøbelrock fra Tangen. Vokalisten Peter pleier å si på konsert: «Sjeldent at et band har betydd så mye, for så få, så lenge!». The Hoggorms starta opp året jeg ble født, i 1988. Så de er like gamle som meg.

 

Hva spiser du helst og hvor? 

– Yaya’s. Thaimat og tordenvær i bungalow… på restaurant… i Oslo! Kan det bli bedre?

Hva drikker du helst og hvor? 

– Øl. Hølet. Eller Marienlyst Café som den egentlig heter. Brun, brun pub. Stedet hvor NRK-ansatte evaluerer arbeidsdagen.

Hva inntar du helst som nattmat? 

– Ooo. Pizza. Pizza er godt ass. Pizza er så innmari godt, det. Kan vi spise pizza nå?

Lets. Hvem vil du helst våkne med?

– Noen som lukter godt!

Hva er ditt mørkeste partyminne?

– Jeg er jo velsignet med et rikt følelsesliv. Mye grining og knust hjerte.

Åå 💔 Hva er det verste du har sendt eller delt fra mobilen en fuktig kveld på byen? 

– Off, mye kjærlighetserklæringer. Lange, innviklede kjærlighetserklæringer som mottakeren (og jeg) godt kunne klart oss uten.

– Jeg har aldri sendt nakenbilde til noen. Nudes er alltid så jævlig dårlig lyssatt. Siden jeg er fotograf er det under min verdighet. Jeg vil ikke ha nakenbilder fra noen andre heller… såfremt det ikke er et bra foto. Er det et bra foto – ja, da vil jeg ha nakenbilder.

Vi er alle enige. Ditt beste dagen-derpå-tips?

– Egg. Stekt egg. Kaffe. Jeg er ganske ny på kaffekjøret, men den shitten virker ass. Drikk kaffe to dager i uka. Da kan du få full effekt når du først trenger det. Indisk hjelper. Sterk mat generelt. Paracet er en vinner. Vann. Okay. Haha, nå sovner jeg av meg selv, la oss gå videre.

Søndagstitting? 

– Se noe bra. Livet er for kort for dårlig TV ass. Se The Wire. Det er snobbete, men sant. The West Wing er også forferdelig bra. Ohlala.

Og for å runde av. Hva er dine beste tips for en skikkelig bra helg? 

– Legg planer, men bare på ettermiddagen. Slik at du ikke følger deg fanget. Finn din frihetsfølelse.

– Æsj, det var selvhjelpsaktig. Nå er dette intervjuet snart slutt kjenner jeg.

Vi runder av, sier tusen takk og god helg! ❤

Les også: Fredagsfjas! Martin Lepperød deler sine beste helgetips og pinligste telefontabbe 🍻

Nyeste saker fra 730.no

Les mer