Hopp til hovedinnhold
To som er akkurat like søte (Instagram/felixsandman)

FREDAGSFJAS med den svenske kjekkasen Felix Sandman 🇸🇪

Det er fredag, så hva skjer, a? Fredagsfjas!

Eller – i dette tilfellet – fredagsbjäbb. (Bjäbb betyr visstnok «pølsevev», «tull», «tøys» eller «vrøvl» ifølge nettstedet Din ordbok. Holla at us, svensker.)

Denne uken er det ingen ringere enn den svenske hunken Felix Sandman som skal dele sine helgetips.

Felix Sandmans karriere fikk fart på seg etter at han spilte rikmannssønn med ekstra mye hodebry i Netflix’ Quicksand. Nå medvirker han i enda en produksjon i regi av strømmetjenesten via nye Hjem til jul.

730 snakket nylig med 21-åringen om en brunstig elskovsscene i serien, men vi rakk også å få inn noen (mer) fjasete spørsmål til vår faste helgespalte.

Kos deg gløgg glugg med jule-edition av fredagsfjaseriet:

Grattis med to Netflix-gigs på CV-en, Felix. Vennligst fortell oss om det blir en tredje?

– Takk, takk, takk. Tja… Det er mye som skjer fremover. Noen av tingene kan jeg ikke snakke om helt enda, men i 2020 kör vi. Det blir mer musikk, flere konserter og mer skuespill.

Det høres jaggu lovende ut. Videre til vårt faste bjäbb!

Hvem vil du helst møte i jula?

– Jeg tror jeg må si kjæresten (Andrea Kallström, jour. anm.) og familien min. Det beste med jula er å være sammen med nære og kjære <3

Og hvem vil du helst ikke møte?

– Oi. Godt spørsmål. Kan jeg si hvem som helst? Donald Trump? Han vil jeg virkelig ikke møte i jula.

View this post on Instagram

👑

A post shared by 730.no (@730no) on

Det vil vel de færreste. Topp tre drømmemennesker på julemiddag?

– Sorry, men igjen: Kjæresten min! Jeg vil også ha hele familien min der, men jeg får si mamma… Og Leonardo DiCaprio. Jeg er så fan. Han skulle få snakket så lenge han ville om miljøet, og så kunne han gitt tips meg om skuespillerkarrieren min etterpå.

Han kunne tatt med fruen på middag også – hun er jo like gammel som deg! Mys! Men du, jula er peak partysesong. Hva er høytidens vorspiel-anthem(s)?

– Hvis jeg skal bli pumped, så må det bli FISHER – «Losing it». Kompisene mine og jeg hører alltid på den før vi skal ut. Vi spør om DJ-en kan spille den når vi er på klubben også. Vi er der, liksom. Den er hyyype.

Se på dette paret da. Tnååå!

Hva er høytidens nachspill-anthem(s)?

– Min all-time-favorittlåt er Marvin Gaye – «Sexual Healing». Den passer vel bra til en sånn anledning?

Spørs litt på hvem man er på nach med, kanskje. Hva er den beste julematen?

– Det siste året har jeg prøvd å kutte ut kjøtt, så jeg har aldri spist julemiddag uten det, men sånn blir det i år. Eller, jeg spiser fisk, da. Jeg skal teste sild på julaften. Det viktigste for meg er egentlig baksten. Pepperkaker, lussekatter… Det er 100 % det jeg helst spiser.

Kred for å kutte ned på kjøtt! Hva drikker du helst, da?

– Gløgg er godt. Tror jeg? Det kan hende jeg bare synes det er godt fordi det er tradisjon. Ellers rødvin.

Apropos partysesong: Mørkeste partyminne?

– Jeg tror det må bli da jeg fylte 18 år. Vi var på en konsert, så gikk kompisene mine for å hente drikke til oss. Jeg trodde de gikk i baren for å kjøpe, men de blandet visst Vodka Red Bull selv, og da ble det jo 50/50-blanding… Sprit treffer deg som et slag i trynet. Jeg husker at jeg sovnet i en park, men jeg må ha kommet meg hjem på en eller annen måte? På morgenen bråvåknet jeg i alle fall av at familien min sang «Ja, må han leva» for meg på senga.

View this post on Instagram

HVAR WITH THE FAVS! SO MUCH LOVE FOR MY BROTHERS 🐁

A post shared by FELIX SANDMAN (@felixsandman) on

Mørkt og koselig på samme tid, si. Hva er det verste du har sendt eller delt fra mobilen en fuktig kveld på byen?

– Her har jeg vært flink. Jeg kommer ikke på noe spesielt. Det må vel bare bli et eller annet jeg synes er kjempegøy idet jeg legger det ut, men så ser jeg det dagen etter… Not so funny. Eller når jeg filmer på en konsert eller et utested, og synger med på en låt. Dagen etter innser man jo at det eneste man hører i videoen er sin egen skråling.

Ditt beste dagen-derpå-tips?

– Når man er bakis? Da er det beste å bare ligge i sengen og ta det helt rolig, og se på filmer eller serier.

Hjertelig takk for god segway til neste spørsmål: Beste førjuls- og romjulstitting?

Hjem til jul. Det er den perfekte serien å binge. For real.

Skamløs promo på tampen. Respekt! Takk som stilte, og god jul 🎅🏽

Bonusfjas: Se Felix og bestekompis Benjamin Ingrosso være artige i snutten under.

Se også: 10 grunner til at Jul i Blåfjell er ikonisk

Nyeste saker fra 730.no

Les mer