Hopp til hovedinnhold

FREDAGSFJAS: Magnus Eliassen

(ANDERS VANDERLOCK/BEYOND)

Magnus utgjør den ømmeste delen av Sirkus Eliassen, den lettbeinte elsk/hat-duoen fra Bodø som i fjor fikk ca. hele Norge til å bare ville danse. Nå er brødrene Magnus og Erik aktuelle med en annen lettbeint duo, nemlig DJ Broiler, som sammen har laget stekefesten «En gang til»…

Det var på tide for 730 å finne ut hvordan Magnus Eliassen liker å tilbringe sine helger.

Helgens vorspiel-anthems?

– Jeg elsker Andrew W.K. sin «Party Hard», Scooter sin «Ramp! (The Logical Song)» og Dead Prez sin «Hip Hop». Kommer disse på anlegget, blir jeg umulig å kontrollere.


 
 

Favorittantrekk?

– Jeg elsker å danse, så jeg pleier svært sjelden å gå for noe stivpyntet. Helst bare jeans og en enkel T-skjorte med et eller annet dyrevernsslagord.

Hva spiser du helst & hvor?

– Jeg spiser vel egentlig helst mat jeg har laget selv og som jeg har dumpstret. Når det gjelder restauranter, er jeg særdeles svak for indisk mat, og jeg er dessuten glad i maten og atmosfæren på Blitz i Pilestredet i Oslo. Som vegetarianer setter jeg svært pris på et godt vegetartilbud.

Hva drikker du helst & hvor?   

–  Jeg har sluttet å drikke før egne konserter. Det gikk litt for vilt for seg en stund med blackouts og det hele, så jeg satte en strict grense. Ettersom vi stort sett blir ferdige å spille nesten rett før stengetid, har det dermed blitt nokså mye mindre drikking på tur. Musikken og folkene er nok kick for meg. Jeg drikker helst rødvin hvis jeg er hjemme, og et assortert utvalg av shots hvis jeg er på byen. Dersom jeg får tid mellom alle godlåtene på dansegulvet.

Hvem vil du helst møte på byen?

– Jeg vil helst møte min gode venn Andreas. Han har fått kid, og det er ikke alltid han har mulighet til å dra ut, så da blir det ekstra mye party som må skvises inn i løpet av den ene kvelden han har anledning. Han var i utgangspunktet den råeste å feste sammen med, og etter han ble far har han bare tatt det opp enda noen hakk. En kveld på byen med ham og partyrockeren Andrew W.K. hadde nok vært det ultimate.

Hvem vil du helst IKKE møte på byen?    

– Vet ikke om noen jeg ikke vil møte på byen, egentlig. Men spørsmålet får meg til å tenke på kompiser som har sluttet å drikke fordi de ikke tålte det, ble voldelige og kjipe. Jeg er skikkelig stolt av at de har tatt ansvar og sluttet, og det står det virkelig respekt av. Big up!

Nachspiel-anthems?

– Jeg danser helst på nach, jeg, så gjerne en eller annen form for house eller eurodance. Så lenge det er høyt og dansbart. Har hatt mange bra nach med Britney, Deadmau5 og Swedish House Mafia på fullt volum. Dersom det er problemer med naboene og et rolig nach, hører jeg gjerne på Nick Drake, Radiohead eller D’Angelo.

Hvem vil du helst våkne opp med?

– Det er jo umåtelig fint å våkne opp sammen med noen man føler at man virkelig elsker. Men det er fint å våkne alene også. Jeg sover nemlig helst i sovepose. Det er noe av det beste jeg vet. Det minner meg om da jeg bodde i skogen. Sovepose funker egentlig ganske dårlig når man skal dele seng med noen, så dersom jeg skulle ende opp med å sove alene, har jeg uansett noe å sette pris på. Jeg våkner med andre ord helst med følelsen av at jeg elsker det av hele mitt hjerte.

Søndagstitting?
 

– Jeg ser vel nesten aldri på fjernsyn, men det hender at jeg ser en film iblant. De to siste filmene jeg så, var Star Trek Into Darkness og Ekstremt høyt & utrolig nært. Ellers hender det at jeg tar en titt på www.ted.com dersom jeg er i humør for å skjermtitting.

Mantra for en suksessfull og fullverdig helg?

– Ikke slåss, vær snill, dans, slipp deg løs, vær deg selv, feir og sett pris på at du og de rundt deg er i live, drikk nok vann, drit i å jakte aktivt på noen å dele seng med, men vær heller tilstede i dansen og i samtalene og i øyeblikket. Alt dette gjelder forsåvidt også for hverdager. God helg!

Se også: Forrige #Fredagsfjas: Hedda Skoug alias gladjenta Fashion Cherry

Les mer